Srpske zvezde kao uzori

0

Ko ne zna – sada će saznati: Nikola Funtunjerević biće rukometaš svetskog kalibra! Ne samo da je talentovan, da redovno trenira, da voli rukomet, nego je upoznao i Nikolu Karabatića i još mnoge druge francuske reprezentativce, što se sve "nakalemilo" i na njega.
– Mnogo mi se sviđa rukomet. Zanimljiv je, a tu su i drugari. Dajem golove, pivotmen sam, moram da se guram, pa dobijam i dosta batina u igri. Moj klub je Ivri sir Sen, tako se zove i parisko predgrađe gde živim. Igram u ligi za dečake do 13 godina. Prošlu sezonu završili smo na četvrtom mestu. Dobar sam i kao golman – nabraja Nikola.
 

Negotin
– Rođen sam u Francuskoj, ali Srbiju obožavam. Redovno idem u Negotin i Bukovče. Tamo imam mnogo drugara. Naveo bih Aleksu Spajića. Uh, koliko skitamo, igramo fudbal, pa na stadion… – uživeo se Nikola.

Za Nikolu je gledanje rukometa najlepše uživanje:
– Drugar sam sa našim rukometašem Veljkom Inđićem. Iz Pančeva je, nosi dres Ivrija. Trener ekipe Puto je Zoran Martinović. Nekad je bio u Ivri sir Senu i Partizanu, moj omiljeni rukometaš. A, naravno, najbolji je Nikola Karabatić, upoznao sam ga, imam i sliku s njim.
Sada je još dečkić, ali kada malo naraste, najavljuje, dizaće tegove, jer se i tako postaje pravi muškarac. Ipak, rukomet nije jedini Nikolin izbor:
– Dopada mi se tenis. Novak je car. Voli da se šali, zabavan je, a lepa mu je Jelena. Išao sam na džudo. Ne sviđa mi se, za razliku od košarke.
Sport na jednu, škola na drugu stranu. Tako traže tata Dejan i deda Miloš.
– U školi mi je onako. Engleski jezik najviše volim, imam dobru ocenu, a i sve pesme koje volim su na engleskom. Ipak, najomiljenija mi je matematika!
Inače, ništa ne krije:
– Nemam devojku, još sam mlad, ali bez mobilnog telefona ne mogu. Volim da čitam japanske stripove, one crno-bele, čitaju se otpozadi. Odlično crtam hemijskim olovkama, kao i da igram domine. Karikature su moj izbor, ali ne volim da pevam!

 

Bombone
– Posle treninga prvo ne mogu da jedem, a posle sve nadoknadim. Najdraži su mi šnicla i pomfrit, od pića voda. Od slatkiša sladoled, ali i bombone su mi uvek u džepu – to reče i kao dokaz iz džepa je izvadio šaku bombona.
Ipak, prvi intervju želeo je da završi za njega važnom konstatacijom:
– Sladoled je najbolja "hrana" na svetu!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here