Posle Japanki, samo čudo vodi na finale

0

Najbolje odbojkašice Srbije poražene su u kineskom gradu Makau od Japana sa 3:1 (25:17, 10:25, 25:17, 25:19), u meču prvog kola I grupe trećeg vikenda Prve divizije 23. Gran prija. U ekipi Srbije najefikasnija bila je Milena Rašić sa 14 poena, dok je Brankica Mihajlović zabeležila 11. U reprezentaciji Japana istakla se Jukiko Ebata sa 24 poena.
Srbija je ovim porazom došla u neugodnu situaciju, pa je neizvestan plasman ekipe na završni turnir Gran prija u Japanu, na kome će pored domaćina učestvovati još četiri najbolje selekcije iz prve i prvoplasirana iz druge divizije.
Za plasman na završni turnir, Srbiji su u predstojeća dva meča, protiv Kine i Južne Koreje, potrebne dve pobede rezultatom 3:0 ili 3:1.
– Nismo u ekstra povoljnoj situaciji, što se tiče forme, a sada i položaja na tabeli. Ne treniramo već duže vreme, jer uglavnom putujemo. Teško je da ekipa bude bolja iz dana u dan, kada odradimo eventualno jedan trening dnevno. Ipak, očekivali smo trijumf nad Japankama – iskreno je rekao selektor Zoran Terzić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here