Ukleti Sinsi

0

Novak Đoković nikako da pronađe formulu za osvajanje Sinsinatija (tvrda podloga, nagradni fond 3.079.555 dolara), jedinog od devet mastersa iz kategorije 1.000, koji mu nedostaje u trofejnoj karijeri, a gde je čak četiri puta poražen u finalnim okršajima. Najbolji teniser sveta je ovog puta u osmini finala izgubio za 107 minuta od 16. nosioca, Španca Tomija Robreda sa 7:6 (8-6), 7:5, drugi put u osam susreta. Prvi put je to bilo još pre devet godina u Parizu, a sada ga je iskusni, 32-godišnji Španac zaustavio na putu ispisivanja istorije i osvajanja Zlatnog mastersa. Ipak, i posle poraza u osmini finala Novak je smogao snage da pohvali rivala i najavio analizu loših partija proteklih nedelja.

Federer na Mareja

Petostruki šampion Sinsinatija Rodžer Federer plasirao se u četvtfinale rekordnom 301. Masters pobedom i to protiv Francuza Gaela Monfisa – 6:4, 4:6, 6:3 za sat i 51 minut. Protivnik Švajcarcu biće osmi nosilac, Britanac Endi Marej, koji je bio na ivici poraza protiv Amerikanca Džona Iznera (11), ali je u finišu trećeg seta spasao dve meč lopte i dobio sa 6:7 (3:7), 6:4, 7:6 (7:2) posla dva sata i 25 minuta borbe.
Zanimljivo Marej ima bolji međusobni skor u duelu sa Švajcarcem (11-10), ali je poslednji duel na Australijen openu, dobio Federer.

– Razočaran sam, jer sam opet eliminisan u Sinsinatiju teškim porazom. Očekivao sam mnogo više, ali moram da nastavim dalje, jer u krajnjem slučaju sve je to samo sport. Mnogo, mnogo stvari mi nije dobro funkcionisalo u ove dve nedelje na tvrdoj podlozi. Tako je bilo u Torontu i sada u Sinsiju. Ne osećam se prijatno na terenu i žao mi je zbog toga. Ipak, više je nego očigledno da ne igram ni izbliza onako kako treba. Moramo da analiziramo šta smo pogrešno radili proteklih nedelja, da nastavim da radim i da pokušam da budem bolji za US open u Njujorku. Što se tiče Robreda forhend mu je bio izuzetno jak, bio je vrlo efikasan i odigrao je sjajno. Svaka mu čast – istakao je svetski broj jedan.
Đoković je delovao prilično bledo i odsutno na terenu za razliku od španskog veterana koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.
– Jedini način da pobedite nekoga kao što je Novak, je da odigrate najbolje – kratko je objasnio Robredo svoj recept, trenutno 20. na ATP, koga u četvrtfinalu čeka zemljak David Ferer (6. nosilac), koji je nadigrao Rusa Mihaila Južnjeg sa 7:5, 6:0 za 83 minuta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here