Samo bez pritiska, želim da uživam!

0

Emir Bekrić

Emir Bekrić se plasirao u finale na 400 m prepone pošto je u svojoj polufinalnoj grupi zauzeo drugo mesto sa vremenom 49,21 sekundi. To je njegov najbolji rezultat ove sezone, 61 stotinku brže nego u četvrtfinalu. Međutim, nije bio zadovoljan odlukama organizatora, na čiji račun je imao opravdane kritike.
– Nikada do sada nije se dogodilo da dođemo na stadion i da počnemo da se zagrevamo, a da nas pre toga niko nije obavestio o pomeranju satnice i same trke. Zagrevanje je tako trajalo neverovatnih tri sata, ali sam i pored toga zadovoljan trkom, mada sam napravio i mnogo grešaka. Ostvario sam ono što sam zacrtao, da budem prvi ili drugi u grupi, i da se plasiram u finale, gde želim da uživam u trci, bez pritiska. Imao sam najslabije vreme od svih osam finalista, prema tome, nisam favorit – izjavio je Bekrić.
Ipak, s obzirom da je već uspeo da popravi najbolji rezultat ove sezone i da odlično izgleda na stazi, mogao da napravi podvig i napadne neku od medalja.
– Bar četvorica će trčati ispod 49 sekundi, a još nisam pružio maksimum. Oduševio me je u polufinalu Magi sa novim rekordom Estonije, sjajan je bio i Rus Čali, Husein će imati izuzetno podršku svojih švajcarskih navijača. Ipak, ne bih nikog izdvajao – ostao je uzdržan naš as.
Finalna trka na 400 metara prepone je na programu u petak od 20.52, normalno, ukoliko kiša ponovo ne poremeti davno uvrđenu satnicu.
Rivali će mu biti Magi (Estonija) 48,54, Čali (Rusija) 48,69, Franc (Nemačka) 48,96, Moro (Finska) 49,08, Kudrajcev (Rusija) 49,09, Kenigsmark (Nemačka) 49,12, Husein (Švajcarska) 49,16.
 

Pohvale Raoviću
Miloš Raović se sjajno borio, zaslužuje čestitke, iako se nije plasirao u finale na 400 m. U trećoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je sedmo mesto u vremenu od 46,09 sek, blizu ovogodišnjeg ličnog i nacionalnog rekorda za takmičare do 23 godine od 45,96. Plasman u finale iz Raovićeve grupe obezbedili su Britanac Metju Hadson-Smit i Belgijanac Džonatan Borle.
U finalu će se takmičiti još dva Britanca – Martin Runi i Konrad Vilijams, Španac Samjuel Garsija, Nemac Kamge Gaba, Izraelac Donald Sanford i Poljak Jakub Krzevina.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here