Tomić “izbegao” Novaka

0

Francuzi kao sudbina: Novak Đoković

Francuz Žil Simon biće prvi rival Novaka Đokovića u Sinsinatiju, pošto je dobio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:2, za samo 61 minut. U okršaju koji su oba servera počela veoma dobro, Tomić je jedinu priliku propustio u trećem gemu prvog seta na 15:30.
U drugom setu Simon je bio izuzetno siguran. Posle brejka u trećem gemu, Simon propušta priliku da prelomi u petom gemu, kada je takođe imao brejk-loptu. Ipak, Tomić je dotle već pokazao da je van meča, pa je opet uz malo muke Simon napravio novi brejk za 5:2, a zatim tek iz šeste meč-lopte okončao duel.
Prvi teniser sveta, od kada je došao na turneju Severne Amerike, samo je igrao protiv Francuza, jer je u Torontu savladao Gaela Monfisa, a zatim izgubio od Žo Vilfreda Conge. Simon se nalazi na 31. poziciji na ATP listi, ali njegova konstantna prisutnost u vrhu svetskog tenisa nije mu omogućila veliki uspeh protiv najboljeg srpskog predstavnika, jer je do sada, u karijeri, samo jednom trijumfovao protiv Novaka, i to 2008. u Marseju 6:2, 6:7 (6:8), 6:3, što im je ujedno bio i prvi međusobni okršaj. Svaki susret posle Marseja pripao je Đokoviću, a bilo ih još sedam, poslednji put su se sastali na Vimbldonu 2014. kada je bilo 6:4, 6:2, 6:4. Nole je to rešio u svoju korist u tri seta, iako je Francuz imao prilike da mu u prvom i trećem setu znatno oteža put ka tituli.
 

Ponovo i na Congu?
Ukoliko prođe u osminu finala, Novak će igrati sa pobednikom duela Sema Kverija i Tomija Robreda, dok bi u četvrtfinalu mogao ponovo za protivnika da mu dođe Žo Vilfred Conga, koji bi tek trebalo da igra prvo kolo protiv Mihaila Južnog. U istom delu žreba nalazi se i David Ferer koji za osminu finala igra protiv Filipa Kolšrajbera.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here