Sportske vesti

0

 

Srpske šampionke pobedile 19:0

Fudbalerke Spartaka deklasirale su Golijador iz Kišinjeva sa 19:0 (9:0) u drugom kolu kvalifikacione grupe za plasman u Ligu šampiona.
Najbolja igračica bila je Milena Nikolić, koja je postigla čak devet golova, tri gola postigla je Ines N’Rehi, po dva pogotka dale su Jelena Čanković i Violeta Slović, dok su se po jednom u strelce upisale Jelena Marenić, Željka Radanović i Marija Ilić.
U prvom kolu Spartak je savladao ekipu Amazones Dramas, a za prolaz u Ligu šampiona Subotičanke će se boriti sa domaćinom turnira Osijekom.

Adidas pozlatio kopačke za Rodrigeza

Kao što je bilo najavljivano, poznati brend svetske opreme Adidas dizajnirao je poseban model kopački u čast najboljeg strelca Mondijala u Brazilu i novog pojačanja Real Madrida Hamesa Rodrigeza. Ovo je "limited edition"
modela f50.

Mirić preko Minska u Hrvatsku

Marko Mirić (27), koji je januara 2012. prešao iz Spartaka u Crvenu zvezdu, napravio je korak na koji se i 20 godina posle rata odlučuje malo ko – rešio je da nastavi karijeru u Hrvatskoj.
Mirić je potpisao ugovor sa standardnim članom HNL Slaven Belupom iz Koprivnice, koji ga je na svom sajtu predstavio kao "igrača bogatog iskustva, koji je odigrao i tri utakmice za A reprezentaciju Srbije".
Proleće 2013. proveo je u Radničkom 1923 kao pozajmljen igrač, da bi zimus raskinuo ugovor sa Zvezdom na štetu kluba i otišao u FK Minsk (Belorusija).

Nejmar počeo da trenira

Brazilski as Nejmar se oporavio od povrede koju je zaradio na Mondijalu kada je Kolumbijac Zuniga brutalno startovao na njega u četvrtfinalu i prvi put je trenirao sa fudbalerima Barselone ovog leta.
Takmičarska sezona za Barselonu kreće 24. avgusta, kada će u prvom kolu Primere ugostiti Elće.

Roma prva u rukama stranaca

Rimska Roma prvi je italijanski fudbalski klub koji je u potpunosti u vlasništvu stranaca, pošto je Unikredit banka prodala svoj udeo američkom investitoru Džejmsu Palotiju.
Unikredit banka prodala je Palotiju 31 odsto akcija "vučice" i to za 33 miliona evra. Američki investitor je do sada imao deo akcija, ali od sada, posle pristanka Unikredit banke, poseduje 100 odsto italijanskog kluba.

Mamić vratio i Vukojevića

Posle dolaska Anhela Enrikesa u Dinamo, redove šampiona Hrvatske pojačao je i Ognjen Vukojević (31), koji se vraća u redove zagrebačkog kluba na jednogodišnju pozajmicu iz kijevskog Dinama.
Njegov povratak u Maksimir podudara se sa željom prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića da napravi jak tim, iako su ‘modri’ zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here