Podlegli pritisku 10.000 navijača

0

 

Biće bolje: Srpski juniori do 18 godina
 

Košarkaške nade Srbije do 18 godina nisu uspele da osvoje titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu u Konji ubedljivo poražene od Turske – 85:68. Domaćin kontinentalnog šampionata je iskoristio lošu i bezidejnu igru Srbije, stekao veliku prednost (+16), koju je lako održavao do kraja susreta i potpuno zasluženo slavio. Najbolji u našem timu bio je Stefan Peno sa 13 poena, Radovan Đoković ubacio je deset, a Stefan Lazarević jedan manje. S druge strane, Turke je do zlata predvodio Tolga Gecim sa 18 koševa. Srbija je u grupnoj fazi lako pobedila Tursku, sa 20 poena razlike, ali su ovoga puta domaćini odigrali znatno bolje, ne dopustivši našem timu ni najmanju šansu. Selektor srpskih juniora Aleksandar Bućan, ipak, nije bio razočaran:
 

Lazarević u petorci EP

Evropska budućnost: Prva petorka EP

Reprezentativac Srbije Stefan Lazarević izabran je u idealnu petorku EP u Konji, gde je na devet utakmica prosečno postizao 13,6 poena, uz 8,4 skokova i 1,5 asistencija. Pored Lazarevića, u najboljoj petorci još su Vasileios Haralampopulos (Grčka), Frederiko Musini (Italija), Dragan Bender (Hrvatska) i Egemen Given (Turska), koji je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP).

– Podlegli smo strahovitom pritisku koji nosi finalna utakmica, a dodatno ga uvećali domaći navijači. Niko od ovih mladih košarkaša nije igrao pred 10.000 navijača i bio suočen sa ovakvom atmosferom. Počeli smo loše i tako sve do kraja, kao da smo zaboravili kako smo pobeđivali na prethodnim mečevima.
Bućan je dodao da je ekipa dozvolila protivniku mnogo ofanzivnih skokova na samom startu i da je primila čak 85 poena, što joj se nijednom nije desilo:
– Nije lako završiti prvenstvo porazom, ali ne bih voleo da on baci u senku brojne pobede i dobre igre koje smo imali u Konji. Iz svega treba da izvučemo pouke, nastavimo sa napornim radom i selekciji Turske se revanširamo prvom prilikom, možda već na Svetskom prvenstvu sledeće godine. Čestitam svim našim igračima koji su branili boje Srbije na šampionatu, kao i onima koji nisu bili sa nama, takođe, članovima stručnog štaba na odličnoj saradnji koju smo imali. Ovo je njihova medalja. Za uspeh koji smo postigli zaslužna je kompletna košarkaška organizacija, kao i klubovi iz kojih dolaze ovi momci.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here