Rnić nezaustavljiv

0

Uz rame Salcburgu, aktuelnom prvaku i najbogatijem klubu u Austriji, jesu fudbaleri VAC-a iz gradića Volfzberg u pokrajini Koruška. Posle tri kola isto kao i popularni bikovi, "vukovi" našeg internacionalca Nemanje Rnića, ne znaju za poraz.
U poslednjem meču trećeg kola, VAC je u Gredigu nedaleko od Salcburga savladao istoimeni tim prilično lako sa 2:0. Za domaćina je uprkos dva primljena gola dobro branio naš Cican Stanković. Trudio se i napadač naše gore list, sa duplim državljanstvom Sandro Đurić, ali su gosti bili neumoljivi. Preko Roberta Žulja su u 44. minut stigli do prednosti, a gol Hitenbrebera u 66. minutu pokopao je sve nade domaćina koji je posle eliminacije Čukaričkog u kvalifikacijama Lige Evrope očigledno zapao u krizu.
Šturm je konačno osetio slast pobede. Tim iz Graca je u ovom kolu bio najefikasniji u ligi. Protiv Viner Noještata postignuta su četiri gola, mada je golman Šturma Gratcai dva puta vodio loptu iz mreže.
Salcburg je bez većih problema savladao Rid sa 2:0 i može u potpunosti da se okrene kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Velikani iz Beča u krizi
Austrija je razočarala igravši bez golova na svom terenu protiv novajlije u ligi, Altaha. Rapid je takođe izvukao samo pod protiv Admire, što je još jedan potvrda da su bečki velikani daleko od vrha austrijskog fudbala.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here