Moj Junajted će ponovo biti pravi

0

Kako je samo bilo neobično Nemanji Vidiću. Na Internacionalnom Kupu šampiona u Vašingtonu igrali su Inter iz Milana i Mančester Junajted, a srpski defanzivac je prvi put zaigrao protiv saigrača i kluba čiji je dres nosio prethodnih osam i po godina. Do juče kapiten i omiljeni fudbaler navijača "crvenih đavola", a sad rival koji se isprsio da zaustavi njihove napade.
I zaustavio je! Meč je posle 90 minuta završen bez golova, ali su "bebe" na kraju slavile boljim izvođenjem penala – 5:3, 0:0. Odlučujući jedanaesterac, gle slučajnosti, promašio je Marko Andreoili, koji je u 72. minutu zamenio baš Nemanju Vidića.
A, srpska Stena, kako su u engleskoj prozvali snažnog Užičanina dok su se od njega odbijali golgeteri u Premijer ligi, nije krio osmeh. Bilo mu je drago što je imao prilike da posle dužeg vremena vidi drage prijatelje.
– Sa mnogima sam razmenjivao SMS poruke prethodnih meseci, ali sad smo konačno imali prilike i da se vidimo – kroz osmeh je komentarisao Vidić susrete sa Runijem i ostalim bivšim saigračima, a onda za TV MUFC prokomentarisao situaciju u svom dojučerašnjem klubu govoreći sa "mi", kao da je još uvek član Mančester Junajteda.
– Vidim da je na Old Trafordu sad slično kao u Interu. Klub je u tranziciji. Došao nam je novi trener, stižu novi igrači i direktor je nov. Ovo je važna godina za klub i ubeđen sam da će Junajted biti mnogo bolji nego prethodne sezone. Raduje me pozitivna energija koju sad vidim.
Za kraj samo treba dodati da je na meču u Vašingtonu pored Vidića u startnoj postavi Intera bio još jedan srpski as, Zdravko Kuzmanović.
M. S.

 

Nisam hteo više da igram u Engleskoj
– Period provedem u Mančesteru zauvek će imati posebno mesto u mom srcu, ali sad sam u drugom klubu. Imao sam brojne ponude iz raznih zemalja, među njima i iz Engleske, ali izabrao sam Inter, klub koji je u tranziciji i koji će uveren sam biti sve bolji i bolji. Nadam se da ću im pomoći na tom putu – kazao je Vidić.

 

Toti presudio Realu
Istog dana igran je i drugi meč grupe između Rome i Real Madrida, a slavili su Italijani golom kapitena Frančeska Totija u 58. minutu.
Rezultati i raspored mečeva:
25.07: Milan – Olimpijakos 0:3
26.07: Roma – Mančester Junajted 2:3
26.07: Inter – Real penali 4:3 (1:1)
27.07: Milan – Mančester Siti 1:5
27.07: Liverpul – Olimpijakos 1:0
30.07: Inter – Mančester Junajted 3:5 (0:0)
30.07: Real Madrid – Roma 0:1
31.07: Mančester Siti – Liverpul
02.08: Inter – Roma
02.08: Olimpijakos – Mančester Siti
02.08: Mančester Junajted – Real
03.08: Milan – Liverpul
05.08: Finale u Majamiju

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here