Hanover otkrio slabosti

0

Fudbaleri Crvene zvezde porazom su završili drugi deo priprema u Sloveniji, ali trener Nenad Lalatović nije bio previše razočaran igrom protiv srpskog šampiona protiv nemačkog bundesligaša Hanovera. Crveno-beli izgubili su u Ptuju sa 3:2, iako su odlično počeli i posle samo 12 minuta vodili sa 2:0. Strelac oba gola za beogradski tim bio je Nenad Gavrić, pojačanje iz kruševačkog Napretka. On je prvi pogodak postigao posle odbijene lopte nakon šuta Vukana Savićevića u 4. minutu, da bi prednost udvostručio posle sjajne akcije i asistencije Darka Lazovića s desnog boka.
Međutim, Nemci su do kraja poluvremena izjednačili, a onda u samom finišu postigli i treći gol. Trostruki strelac bio je poljski internacionalac Artur Sobijeh, u 25, 38. i 81. minutu.
Utakmica u Ptuju odigrana je pred punim tribinama, a najveći aplauz dobio je povratnik u ekipu Zvezde Nejc Pečnik, koji je u drugom poluvremenu ušao u igru.
Pečnik, reprezentativac Slovenije, dan ranije je sa čelnicima crveno-belih dogovorio nastavak saradnje na još dve godine.

Dvostruki strelac: Nenad Gavrić
 

Fudbaleri Zvezde su se u sredu vratili u u Beograd, a trener Lalatović je rekao da rezultat nije bio u prvom planu i da je zadovoljan prikazanom igrom:
– Kada sve saberem i oduzmem, s obzirom da treniramo četiri nedelje, da smo 22, 23 dana van kuće i da smo odigrali ovoliki broj utakmica – mogu da budem zadovoljan većim delom meča. Jedino ne mogu biti zadovoljan samo kako smo odreagovali posle prvog primljenog gola i činjenicom da nam se mreža sva tri puta zatresla posle individualnih grešaka. Srećan sam što smo pokazali kvalitet i što imamo realizaciju.
Šef stručnog štaba je opravdanje za svoje učenike našao u činjenici da su bili umorni, uz komentar da je priželjkivao da budu poraženi u jednom pripremnom duelu:
– Pravili smo greške, ali opravdavam ih, jer su umorni. Iskren da budem, navijao sam da izgubimo jednu utakmicu na pripremama, jer to znači da ćemo bolje igrati u prvenstvu. Dobro smo odradili pripreme!
Fudbaleri Crvene zvezde su u drugom delu priprema, u Sloveniji i Belgiji, odigrali sedam utakmica uz skor od tri pobede, isto toliko remija i jednog poraza.
Odbranu titule počinju utakmicom protiv niškog Radničkog, 16. avgusta na "Marakani", kad startuje šampionat Super lige Srbije.
 

Nedostajale nam "nemačke" glave

Lalatović je slikovito ocenio dobru stranu neuspeha protiv Hanovera:
– Možda je i dobro što nam se "desio poraz", jer treba da vidimo i sve slabosti i da ih ispravimo. Imali smo sjajan ulazak u utakmicu i rano vođstvo od dva gola, a u tom trenutku su nam nedostajale njihove "glave". Da se zamenimo. Da mi malo budemo Nemci i da rutinski privedemo utakmicu kraju, odnosno postignemo još neki pogodak.

 

 

Pripremni mečevi
– Veržaj 4:2
– Krka 5:2
– Genk 1:1
– Mehelen 1:1
– Vašaš 1:1
– Krško 2:0
– Hanover 2:3

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here