Er Srbija opet leti za Tel Aviv

0

Aviokompanije Er Srbija, Er Frans i Lufthanza odlučile su da obnove letove za Tel Aviv, pošto su ih na nekoliko dana obustavili iz bezbednosnih razloga. Er Srbija je saopštila da će od 26. jula obnoviti redovne letove ka međunarodnom aerodromu "Ben Gurion".
"Odluka je doneta nakon bezbednosne procene, kao i na osnovu preporuka Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja i američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo ", saopštila je Er Srbija.
Ova kompanija je navela da će "nastaviti da prati razvoj situacije", kao i da će "bezbednost putnika i posade uvek predstavljati prioritet". Lufthanza je najavila postepeno obnavljanje letova. Odluka Lufthanze se odnosi i na kompanije u njenom vlasništvu, Džermanvings, Ostrijan erlajns, Svis i Brasels erlajns, a zasnovana je na "najnovijim informacijama" koje aviokompanija dobija, ali i na osnovu njene "procene lokalne bezbednosne situacije". Evropska agencija za bezbednost civilnog saobraćaja ukinula je svoju preporuku aviokompanijama da se suzdrže od letenja ka međunarodnom aerodromu "Ben Gurion" zbog toga što je u projektil Hamasa prošle sedmice pao u njegovoj blizini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here