Prokop postaje veliko gradilište

0

Ugovor za nastavak izgradnje železničke stanice Prokop je potpisan. Konzorcijum domaćih građevinskih preduzeća koje predvodi Energoprojekt mogao bi da započne radove odmah po uplati avansa, izjavio je Tanjugu generalni direktor Energoprojekt Holdinga Vladimir Milovanović.
Prema njegovim rečima, Energoprojekt je obezbedio sve bankarske garancije za izvođenje radova na prvoj fazi gradnje Prokopa, koja će se finansirati iz kuvajtskog kredita u iznosu od blizu 26 miliona evra. Nastavku izgradnje Prokopa, koja s prekidima traje punih 37 godina, biće angažovan konzorcijum građevinskih preduzeća okupljenih oko Energoprojekta, a to su Energoprojekt-niskogradnja, Energoprojekt-visokogradnja, Energoprojekt Oprema, ZGOP i AŽD.
Ono što čeka Energoprojekt i članove konzorcijuma u prvoj fazi radova su izgradnja kapaciteta za prijem, otpremu i upravljanje saobraćajem vozova u Prokopu, odnosno kompletno sređivanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture. Projekat obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 10 koloseka, nekoliko perona, informatičko-telekomunikacionu mrežu, nekoliko energetskih postrojenja i pristupnih puteva za putnike.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here