Kućni pedikir

0

Suva i ispucala koža na petama problem su brojnih žena. Kako su naša stopala pogotovo tokom leta izložena spoljašnjim uticajima, odlazak pedikiru trebalo bi da bude mnogo češći. Ukoliko vam je taj ritual prevelik izdatak, uz nekoliko pravila možete sami sebi uraditi savršen pedikir, savetuju u tekstu na sajtu zadovoljna.hr.
x Mirisna kupka
Za kućni pedikir potrebni su vam eterično ulje, mirisna penušava kupka, losion za masažu stopala i naravno set za pedikir. Ukoliko imate lak, prvo ga uklonite s noktiju, pripremite posudu sa što toplijom vodom, ubacite mirisnu kupku i nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje od lavande, koje će omekšati tvrdu kožu na petama i ujedno opustiti vaša stopala.

Nanošenje laka za nokte
Pre nanošenja laka u omiljenoj trendi boji, nokte premažite slojem baznog laka za zaštitu. Na ovaj način boja će ostati postojana i do sedam dana. Budite spremni na sitne intervencije poput premazivanja delova gde se ogulio lak.

x Piling za stopala
Nakon desetak minuta nanesite piling smesu na stopala. Ona će vam pomoći u uklanjanju žuljeva ili najtvrdokornijih delova na koži. Imajte na umu da ovaj postupak morate ponavljati bar tri puta nedeljno kako biste omekšali naslage.
x Prosušite stopala i pripremite grickalicu
Tek sada su vaša stopala spremna za konkretnu intervenciju. Istrljajte stopala peškirom, sačekajte nekoliko minuta i uzmite grickalicu. Nokte nemojte seći previše kratko kako ne bi došlo do urastanja. Aplikatorom uklonite preostale naslage prljavštine, pazeći pri tom da ne idete preduboko kako ne biste oštetili nerve. Dovoljno će biti da pređete ispod vrha nokta, posvećujući pažnju uglovima, ali veoma nežno kako ne bi došlo do listanja.
x Masaža stopala
Ne izbegavajte masažu stopala, koliko god vam se činila suvišnom. Masaža podstiče cirkulaciju, opušta mišiće i ublažava bol. Koristite ulja za masažu na bazi mente koja će dodatno podstaknuti cirkulaciju, a stopala će dugo zadržati svež miris. Masažu započnite od pete, pa se lagano penjite prema prstima, kružnim pokretima prelazite uzduž i popreko. Posvetite istu pažnju i jednom i drugom stopalu.
x Poliranje
Koristite turpiju s različitim površinama. Za početak nokte polirajte grubom površinom i na kraju naravno glatkim delom ispravite hrapave nepravilnosti. Najmanje deset puta pređite preko svakog nokta. Da biste izbegli žutilo na noktima utrljajte bademovo ili maslinovo ulje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here