Sanjala sam da me Kusta pozove

0

TREBINjE – U drevnom mestu Klobuk na granici Crne Gore i trebinjske opštine, do koga su nekada stizale i Napoleonove trupe, nalazi se glumačka ekipa novog ostvarenja Emira Kusturice. U filmski grad privremeno se uselila i Sloboda Mićalović, koja je dobila ulogu mlekarice u filmu Na mlečnom putu. Tridesetak članova svako jutro u šest sati iz Trebinja dolazi na Klobuk i započinje snimanje, koje traje i po 12 sati dnevno.
x Na ulasku u filmski grad znatiželjnike pozdravlja Radivoje Orbović, na čijem je zemljištu Kusturica prošle godine izgradio železničku stanicu i drugo za potrebe filma. Radivoje kaže da se dobro slaže s filmadžijama kojima pomaže u toku snimanja, a kad se kamere isključe, čuva imanje. U kući mlekarice Milene, objektu koji je Kusturica izgradio za potrebe filma, nalazi se devojačka soba, u kojoj Milena vredno vežba na konju sa hvataljkama. U dvorištu seoskog domaćinstva gaču guske, a svoju scenu čekaju i dve krave. Blizu kuće, pored železničke pruge, nalazi se uobičajen filmski ambijent – kamere, reflektori, reportažna kola, šator, u kom filmska ekipa pravi pauzu za ručak, i drvena baraka, u kojoj se Sloboda presvlači i šminka.
x Mlekarica Milena, koja se zaljubljuje u Kostu, koga glumi Emir, uspešna je gimnastičarka koja je osvajala i državna prvenstva. Sloboda je rekla da se, i pored zahtevnih zadataka, oseća spokojno pored slavnog reditelja. – Zadivljena sam kako je Kusturica kombinovao lik fizički jake, a emotivno slabe devojke – kaže Sloboda. Uzbuđena je što će upoznati italijansku divu Moniku Beluči, koju smatra najlepšom ženom na planeti. Sloboda napominje da je ulogom u filmu Na mlečnom putu ostvarila glumački san. – Od akademije sam želela da me pozove Emir Kusturica, i to mi se ostvarilo – ne krije zadovoljstvo glumica.
x Ekipi jedino na ruku ne ide vreme, pa je kiša postala deo scenografije. Oko 14 sati svakog dana cela filmska ekipa se nakratko nađe pod vojničkim šatorom, gde im se deli obrok spremljen u trebinjskom hotelu Platani. Ručak je isti za sve, prohteva nema. Na meniju su imali pileće batake i paradajz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here