Tri šlepera pomoći otadžbini

0

Uspešna akcija: Domaćini i dobrotvori

Katastrofalne poplave u Srbiji i Republici Srpskoj bile su alarm u KUD "Petar Kočić" iz švajcarskog Soloturna da pomognu svojima u otadžbini.
U akciji prikupljanja humanitarne pomoći učestvovalo je 250 članova, prijatelja i poštovalaca popularnog srpskog ansambla. Uspeh nije izostao. Tri velika šlepera humanitarne pomoći stigla su u Obrenovac, Šamac, Modriču i Doboj.
U velikim kamionima našlo se sve ono što treba onima što su ostali bez krova nad glavom.
Reporter "Vesti" u Šamcu je sreo Jocu Vasiljevića, predsednika folkloraša "Petra Kočića", poreklom iz Srednje Slatine, s punim rukama poklona za ugrožene u Šamcu i okolini. Bilo je toga mnogo: četiri šporeta, tri frižidera, zamrzivač, sušilica, pećnica i televizor. Predao je Vasiljević vredne poklone porodicama Vuksanović, Cvijanović, Ovničević iz Šamca, kao i familijama Blagojević i Lazić u Tišini i Vukojevićima u Donjoj Crkvini.
Porodicama Vuković i Simić je uručio po 600 KM pošto su još uvek u prinudnom smeštaju. To nije sve. Dalibor Miloradović, ekonom, posetio je Petrovac na Mlavi i predao 350.000 dinara za renoviranje dečjeg vrtića Galeb.
Pomenute akcije veoma uspešno je koordinisao Miljan Stevanović, sekretar folkloraša "Petra Kočića" uz veliku pomoć roditelja i brojnih donatora među kojima su Ljuka Purić, medicinski radnik bolnice u Soloturnu. Treba istaći i gospođu Laru Nef, urednicu " Grenćener Stadt Anzeiger
" koja je besplatno oglašavala sve akcije dobrotvora ovog KUD-a.
– Hvala Predragu Pajiću iz civilne zaštite Šamac koji je sa nama obišao poplavljene tokom akcije – kaže Joca Vasiljević.
 

Kombi pampersa
Ivica Mijajlović donirao je kombi pampersa a firma SSFŠ organizovala je prevoz zemljacima Botajice koji žive i rade u Švajcarskoj.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here