Kraj raspusta pravi gužve

0

Austrijska auto-moto društva ARBOe i OeAMTC ukazuju da se u ponedeljak završava letnji raspust u školama na istoku zemlje i Beču, te da zbog toga treba računati sa velikim gužvama na svim putevima sa juga ka zapadu tokom vikenda.
Na znatno povećanu frekvenciju vozila uticaće i činjenica da se raspust završava i u više nemačkih pokrajina, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i delovima Švajcarske.
U subotu pre podne se očekuje poslednji talas turista koji će sa zapada krenuti ka jugu, a posle podne navala u pravcu zapada i severa.
Najveće gužve se očekuju na A1 (Vestautoban) oko Salcburga, A9 (Pirnautoban) ispred Glajnalmtunela i ispred niza tunela Klaus, A10 (Tauernautoban) između Kačbergtunela i čvora Salcburg, A11 (Karavankenautoban) ispred Karavankentunela, A13 (Brenerautoban) ispred naplatne rampe Šenberg.
Oko Beča će svi putevi biti preopterećeni jer će "povratnici" sa odmora naići na vikendaše. Velike gužve se očekuju iz pravca Mađarske na A4 (Ostautoban), S1 (Ausenringšnelštrase), kao i A6 (Nordostautoban) u pravcu Češke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here