Prva godina puna pohvala

0

Prva godina rada u Dopunskoj školi na srpskom jeziku nastavnice Aleksandre Petrović iz Kragujevca u gradovima Hajlbron, Kincelsau, Manhajm, Hajdelberg i Švebiš Hal bila je više nego uspešna. Ne samo da je imala veliki broj đaka i dobar odnos i sa učenicima i roditeljima, već je u svim gradovima imala i više manifestacija, koje su sve pohvaljene.
 

Gozba i sladoled
I u ostalim gradovima održane su male priredbe i roditeljski sastanci u prostorijama škole. Posle roditeljskog sastanka u Kincelsau, mame i nastavnica odvele su svu decu na sladoled u obližnju poslastičarnicu. U Manhajmu je druženje nastavljeno u parku, u Švebis-Halu su posle roditelji napravili gozbu u učionici, a u Hajdelbergu se slavilo u klubu "Ljuba Nenadović".

Nastavne i vannastavne aktivnosti su motivisale decu da se dodatno angažuju i da nauče što bolje srpski jezik, da savladaju istoriju i geografiju i da se prvi put sretnu s mnogim pojmovima i običajima. Tokom školske godine bilo je dosta priredbi, kao i ona organizovana za kraj, na kojoj su dodeljene knjižice i svedočanstva onima koji su završili obrazovanje u Dopunskoj školi.
U Hajlbronu je priredba za kraj školske godine počela recitacijama, pevanjem i šaljivim skečom u prostorijama Srpskog kulturnog i sportskog centra Hajblron. Posle priredbe, podeljene su knjižice. Stefan Stanišić učenik drugog razreda je osim knjižice dobio i pohvalnicu za izuzetno angažovanje u nastavnom procesu. Takođe je uručena i zahvalnica roditelju Mihaeli Gajić za podršku, saradnju i unapređivanju uslova za rad Dopunske škole na srpskom jeziku. Potom su nastupili članovi folklorne grupe Zavičaj, pa je organizovana igra muzičke stolice za najmlađe. Druženje je potom nastavljeno do večeri jer je za decu organizovana i koktel žurka.
Builo je puno lepih i dirljivih momenata, kao i puno obećanja da će se na raspustu govoriti srpskim jezikom i da će se čitati knjige, obilaziti istorijska mesta i usavršavati geografska mesta u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here