Policajac dobio otkaz

0

Komandir opštinske policije u Lozani upozorio je svoje zaposlene još u februaru 2012. godine da opšti uslovi parkiranja, vaze za sve građane, pa tako i za policiju, a prekršioc toga pravila, policajac, zbog nepropisnog parkiranja dobio je otkaz i pored 25. godina radnog staža. Parkiranje privatnih automobila na parkinge predviđene za policiju ispred zgrade je takođe strogo zabranjeno.
Međutim, ovo pravilo, nije sprečilo jednog policajca da parkira ispred zgrade policije i da ne plaća parking. Komunalac koji je zadužen za nadgledanje parkinga i koji deli kazne na tom parkingu za nepropisno parkiranje nije prijavio policajca za vreme celodnevne dužnosti.
On mu čak nikada nije ni napisao ni opomenu, ni kaznu zato što je polazio od toga da svoje kolege "treba ostaviti na miru". Ovo je bilo objašnjenje komunalnog radnika zaduženog za parking, komandiru opštinske policije u Lozani.
Čak je i prekršioc (policajac ) pri ispitivanju izjavio da dugo nije dobio kaznu iako je proteklih godina pogrešno parkirao auto. Žalio se Saveznom sudu Švajcarske, koji je odbio njegovu žalbu, a presuda o otkazu je postala pravosnažna.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here