Gde ćete provesti odmor?

0

 
Savka Miljković
Kasel, Nemačka
– Prvo ću u Republici Srpskoj obaviti neke građevinske radove oko kuće, a zatim ću uzeti advokata i otputovati u Ljubljanu da Ljubljanskoj banci u skladu s presudom suda u Strazburu podnesem zahtev za povrat stare devizne štednje. Na odmor idem sa "Vestima" u kojima je tekst o presudi suda u Strazburu. Posle Ljubljane moraću u Beograd, jer i tamo imam deo svog otetog, teško zarađenog novca.

Nenad Ritan
St. Andreasberg, Nemačka
– Ove godine ću deo odmora provesti u banji Slatina radi oporavka, a obići ću naravno i Gradinu, moj rodni kraj i Banjaluku. Ja prirode nisam željan jer živim i radim na Harcu, ali Harc i pitomi rodni brežuljci, sasvim su nešto drugo. Putovao sam i po svetu, ali lepšeg kraja od rodnog, nigde nema. Zavičaj je najbolja rekreacija.

Radoslav Škara
Traun, Austrija
– Godišnji letnji odmor je neophodan. Porodično idemo prvo u Srbiju kod roditelja u Sremsku Mitrovicu. Posle toga u poseti smo Banjaluci odakle je porodica moje supruge. Najverovatije onda sledi odlazak na more u Istru, jer nemamo mnogo vremena za neke druge i dalje destinacije. Imamo samo dve nedelje odmora pa ih valja što bolje iskoristiti.

Jovan Cvijić
Vels, Austrija
– Manje-više poslednjih godina je otprilike maršruta godišnjeg uobičajena. Na prvom mestu je odlazak u rodnu Banjaluku, gde sam odrastao. Doduše moji roditelji su iz Mrkonjić Grada, međutim pre rata, 90-ih smo se preselili u glavni grad Repubike Srpske. Tamo ću biti kratko pošto planiram odlazak na more. Ove godine obavezno idemo na Sabor trube u Guču, čemu se posebno radujemo. Konačno da uživo osetim tu atmosferu koja je sigurno fantastična.

Isidora Vujić
Frajburg, Nemačka
– U Srbiju na par dana, a posle u Grčku, pa ponovo u Srbiju. Iako sam rođena ovde, u Srbiji se osećam mnogo bolje i ondašnji način života mi više prija, tako da razmišljam da u otadžbini studiram. Grčku takođe mnogo volim i sa društvom iz Srbije i toplim Egejskim morem očekujem da će biti sjajno, kao i divni zvuci truba u Guči.

Sandra Perić
Karlsrue, Nemačka
– Naravno u Srbiju, pa u Grčku pa ponovo u Srbiju i par dana u Republiku Srpsku. Pored redovnog odlaženja na more u okolinu Soluna ovoga puta planiramo da sa decom odemo i na Taru, Zlatibor, Morku Goru i Andrićgrad. Očekujem da ćemo svi dobiti ono što nam treba, relaksaciju, planinu kao i gužvu glavnog grada.

Verica Matini
Pariz, Francuska
-Nekad u Grčkoj, Turskoj, Rusiji, u Francuskoj, u Srbiji, Vijetnamu, Kini, Dubaiju… Rusija je nezaboravna. Volim da putujem sa suprugom Marom. Čovek je bogatiji kad putuje, uvek se vidi i nađe
nešto novo, lepo.

Gordana Ranitović
Pariz, Francuska
– Puno sam u Srbiji, a bila sam i u Meksiku, Tunisu, Kubi, na Karbima, Il Morisu… i svugde mi je lepo, a u matici punim baterije. Putovanje je veće bogatstvo od nakita, zlato možeš da izgubiš, a uspomene ostaju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here