Šampionu život visi o koncu

0

Lekari niškog kliničkog centra bore se za život Jove Asanovića (17), mladog bokserskog šampiona iz Surdulice koji je osvojio više od 20 medalja. On je pretrpeo teške operacije, a ostalih petoro povređenih u stravičnom sudaru kod Vladičinog Hana nisu u životnoj opasnosti, dok porodica Šaćirović tuguje za poginulim Zoranom (21).
– Jova je primljen sa teškim povredama unutrašnjih organa. Imao je rupturu dijafragme, kao i tešku povredu slezine, koja je operativnim putem uklonjena. Izgubio je dosta krvi. Pacijent je priključen na aparat za disanje i njegovo stanje je veoma teško i neizvesno – kaže dr Jovica Petrović, grudni hirurg u KC Niš.
On je sa još dvojicom abdomenalnih hirurga i dvoje anesteziologa učestvovao u složenoj operaciji koja je trajala puna tri sata.

Jovi uklonjena slezina

Da podsetimo, do nesreće je došlo kad su se sudarili fijat punto, kojim je upravljao Ljubomir V. (31), i ford mondeo nemačkih registracija, kojim je S. S. (22) prešao u suprotnu traku.
Ljubomir je s devojkom Draganom K. (28) krenuo na more, ali negde pred granicu su videli da imaju problema s kolima, pa su odlučili da se vrate. Sudarili su se s kolima u kojem su bili još nastradali Šaćirović, povređeni mladi bokser Jovo Asanović i F. S.
– Uzeo mi je srce, taj što je moga sina vozio. Ako moj Jovo umre, i ja ću. Ako ostane živ, slaviću ovaj dan – očajan je bokserov otac Nenad, dok je njegova supruga nekoliko puta padala u nesvest čekajući izveštaj lekara o ishodu operacije.
Nenad je rekao da je Jovo dosad osvojio 20 medalja. U bolnicu su došli i njegovi treneri, da ga bodre, da bude jak i pobedi u najtežoj borbi.
– Sve sam za njega činio, u Grčku sam išao da prodajem robu samo da bih njemu obezbedio sve što mu treba, a crne vesti su me dočekale – priča očajni otac.
 

Prelom vilice
U nišku bolnicu stigla je i rodbina povređene Dragane K.
Ćerka mu je samo rekla da ih je kod Vladičinog Hana udarilo vozilo koje je ševrdalo po putu. Dragana je zadobila prelom vilice, lakta i noge.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here