Zvezdin start na +30

0

Nešto novo: Navijačima je predstavljen novi tim Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su sezonu u ABA ligi ubedljivom pobedom nad debitantom Levskim – 85:55 (17:17, 25:18, 23:12, 20:8).
Pred oko 4.500 gledalaca u Pioniru ekipa Dejana Radonjića je slabo počela, ali je u nastavku pokazala svu svoju snagu.
Gosti iz Bugarske držali su se do 23. minuta (44:43), a posle toga je u narednih 12 minuta usledila furiozna serija crveno-belih 32:6 (76:49).
Beogradskoj publici predstavili su se i novi igrači – Markus Vilijams, Nemanja Dangubić, Nikola Kalinić, Majk Cirbes i Stefan Jović i svi su manje ili više pokazali da će biti pojačanja.
 

CRVENA ZVEZDA 85
LEVSKI 55
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2, Rebić 2, Dangubić 11, Mitrović 18, Lazić, Blažič 8, Kalinić 4, Marjanović 14, Tejić 4, Dženkins 8, Jović 4, Cirbes 10.
LEVSKI: Hit, Karamfilov 5, Angelov 4, Simeonov 10, Pavlin Ivanov 8, Pavel Ivanov 6, Pupović 9, Zaharijev 6, Dimitrov 4, Gjuroski 3, Gaidadijev.
DVORANA: Pionir. GLEDALACA: 4.500.

Najbolji je bio kapiten Luka Mitrović sa 18 poena, šest skokova i četiri asistencije, 14 poena ubacio je Marjanović, 11 Dangubić, a 10 Cirbes. Na drugoj strani, 10 poena ubacio je Simeonov, a devet Pupović.
– Bilo nam je potrebno vreme da dođemo do igre kakvu smo planirali da bude u ovom duelu. Levski je pokazao potencijal, kvalitet, da zna da igra, da će biti konkurentan. U nastavku smo pokazali agresivnost, a kao plod toga su došli potezi koji su podigli samopouzdanje, pa smo došli do velike razlike – rekao je trener Dejan Radonjić.
Zvezdin strateg kaže da je ekipi značio veliki odziv i podrška publike.
– Nadam se da će tako biti tokom cele sezone, da ćemo ići korak po korak i da ćemo u sledećem duelu biti bolji nego večeras.
Na pitanje koliko Zvezda može bolje, Radonjić je odgovorio da se odgovor krije u narednom periodu.
– Mnogo vremena smo proveli u sali. Još ne može da se priča o formi i uigranosti. Postoji prostor za poboljšanje, ali biće potrebno puno rada i vremena.
Crveno-beli u drugom kolu u utorak gostuju Ciboni, što će biti prilika da se delimično revanširaju za poraz na prošlosezonskom fajnal-foru.
– Tu ćemo moći konkretnije da vidimo u kom smo stanju i da procenimo koliko će nam još vremena trebati kako bismo došli do nivoa koji je zadovoljavajući za ovaj deo sezone – rekao je Radonjić.

 

Olimpiji drama protiv Cibone
Košarkaši Olimpije pobedili su Cibonu sa 85:80 u Dvorani "Dražen Petrović" posle dramatičnog finiša, iako je tokom meča imala i 17 poena prednosti.
Slovenci su se odlepili posle pete lične Džeralda Blesingejma, ali se domaća ekipa vratila i imala napad za izjednačenje koji nije realizovao Siriščević. Upravo je Blesingejm bio najbolji u Ciboni, ubacivši 14 poena uz 11 skokova. Odlično ga je pratio Jagodić Kuridža sa 15 poena.
Olimpija je imala čak šestoricu dvocifrenih igrača, a Nikolov se izdvojio sa 21 poenom. Rupnik je upisao 15, Marinović 11, dok su po 10 dodali Omić, Mahković i Murić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here