Ukrali im snove!

0

Srbija je ostala bez polufinala Svetskog prvenstva! Šteta, jer devojke su od Turske izgubile na jedinom mogućem mestu na svetu, u Istanbulu – 61:62 (13:18, 17:6, 10:17, 21:21)!
Srbija je bila bolji rival u svim elementima igre, ali na svojoj strani nije imala sudije, koji su u presudnim trenucima demonstrirali pojam "domaćinsko suđenje". U finišu meča, kad se lomio rezultat, košarkašice Turske kampovale su na liniji za slobodna bacanja ubacujući tako lake poene. S druge strane, najbolja Turkinja, crnoputa Sanders, tukla je i vukla za dres, ali to je po "privilima" ove utakmice bilo nekažnjivo.
 

Australija na SAD
U mečevima četvrtfinala SP postignuti su sledeći rezultati: Australija – Kanada 63:52, Španija – Kina 71:55, Turska – Srbija 62:61 i SAD – Francuska 94:72.
Parovi polufinala su: Turska – Španija i SAD – Australija.

Uz krađu sudijske trojke, valja prozboriti i o lošim rešenjima srpskih devojaka u nekim veoma bitnim trenucima meča. Pre svega, u prvoj polovini treće četvrtine, kad je izgledalo da je utakmica već dobijena. Tamara Radočaj je bespotrebno gurala loptu u reket, u nekoliko navrata devojke su bile dekoncentrisane, pa nisu ni uspele da šutnu na koš u roku od 24 sekunde… I to sve u momentima kad je Srbija imala prednost od 36:26, kad se publika već utišala, ali je onda Sandersova podigla "zemljakinje", sudije su osetile da imaju materijala za pomoć domaćinu, pa je i pored konačnih 62:61 utakmica bila izgubljena mnogo ranije… Prava šteta, jer je naš tim imao briljantne Nevenu Jovanović i Milicu Dabović, a nedostajalo je da se u presudnim momentima poenima priključi još neka devojka, ali ovo nije bilo veče Ane Dabović, Jelene Milovanović i Tamare Radočaj.
 

SRBIJA 61
TURSKA 62
(13:18, 17:6, 10:17, 21:21)
SRBIJA: Radočaj 8, Mandić, Čađo, Krnjić 1, Jovanović 16, Milovanović 11, Butulija, Ajduković 5, Marković, A. Dabović 2, M. Dabović 18, Rad.
TURSKA: Palazoglu 1, Kanitez 7, Koksal, Vardarli 8, Dalgarar, Tunčler 4, Alben 8, Jilmaz 6, Sanders 14, Senjurek, Ivegin 12, Caglar 2.
DVORANA: Fenerbahče Ulkler Arena. GLEDALACA: 10.000. Sudije: Kjari (Italija), Černova (Rusija) i Zamojski (Poljska).

– Imale smo ih, ali tako se završava utakmica kad sve igračice hoće da postignu koš – iskrena je Milica Dabović. – Bez ikakve logike smo šutirale u pojedinim situacijama, ishitreno… Ubijam se za svaku loptu, a gledam neke nepotrebne stvari. Primale smo poene kad nije trebalo, u poslednjim sekundima smo pravile prekršaje. Neke igračice trebalo bi da se zapitaju šta rade ovde. Pravile smo nedopustive gluposti. PaTurkinje su tri puta lošije od nas, to je toliko očigledno! Ne mogu ovo da prežalim, ubijena sam u pojam. Jednom u životu se igra ovakva utakmica i mi propustimo da pobedimo. Zašto da ne igramo za drugo, treće mesto? Neću za osmo. Ovo nisam želela, sad mi se ide kući.
Emotivna i iskrena ispovest najbolje i najborbenije srpske košarkašice, koja je plakala prilikom intoniranja nacionalne himne. I nema sumnje da je potpuno u pravu jer devojke nisu smele da dozvole da utakmica uđe u neizvesnu završnicu.
– Verujem da i turski navijači misle da smo zaslužili pobedu – rekla je Marina Maljković, selektor Srbije. – Strašno nam je žao, nismo uspele da uđemo u borbu za medalje. Htele smo visoko. Ne znam kako ćemo dalje jer imali smo kvalitet za gore, ne za dole. Sad su nam odsečena krila. Mnogo smo teško podnele ovaj poraz. Iskreno, nismo ni razmišljali o borbi za peto mesto. Teško ćemo posle svega psihološki vratiti ekipu, radile smo i ginule da ostvarimo najlepše snove. Teško je…
.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here