Sa Obamom u liftu

0

 

Šuplja tajna sllužba: Džulija Pirson

Naoružani pripadnik privatnog obezbeđenja, koji je osuđivan zbog napada, našao se u liftu sa predsednikom SAD Barakom Obamom.
To je još jedan u nizu propusta u obezbeđenju američkog predsednika. Incident se dogodio 16. septembra, kada je Obama bio u poseti Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti.
Za ovaj događaj javnost je saznala tek sada, nekoliko časova posle svedočenja šefa Tajne službe pred Kongresom o odvojenom bezbednosnom incidentu u Beloj kući.
Zvaničnik Tajne službe potvrdio je da se dogodio incident u liftu, ali je odbio da saopšti više detalja, preneo je Bi-Bi-Si. Protokolom je predviđeno da samo pripadnici Tajne službe mogu da nose oružje u blizini predsednika SAD. Pištolj je pronađen nakon što je muškarac ispitan pošto je napravio video snimak u liftu. Odmah posle ovog događaja dobio je otkaz u svojoj firmi, pišu američki listovi.
"Vašington post" navodi da muškarac ima tri presude za napad i tuču.
Džulija Pirson, šef Tajne službe, juče je pred Kongresom preuzela odgovornost za probijanje predsedničkog obezbeđenja, kada je Omar Gonzales (42) prešao travnjak i ušao u Belu kuću, gde je savladan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here