Iza rudara ostali siročići

0

 

Ostali bez oca:  Ministar Aleksandar Antić donosi pomoć porodici rudara
 

 

Posle šest dana besomučne potrage i iskopavanja uglja i jalovine iz jame Strmosten u rudniku Rembas kod Resavice, izgubljene su sve nade da će spasioci naći živog rudara Željka Miletića (36). Njegovo telo nađeno je u noći između nedelje i ponedeljka zatrpano u delu jame gde je 23. septembra ujutru iskopavao ugalj. Na njega je pala velika količina jalovine, kamena i uglja i prema poslednjim informacijama, on je preminuo ubrzo po nesreći.
Rudari treće smene Rembasa našli su prvo delove opreme u nedelju uveče, nakon što su sa spasilačkim ekipama šest dana, 24 sata dnevno pokušavali da ga nađu.
– Delovi bušilice nađeni su predveče, a nešto pre ponoći i deo rudarske lampe sa šlemom. Nešto pre jedan sat u nedelju ujutru došli smo do Željkovog tela. On se nalazi na četiri, pet metara od poslednje podgrade u otkopu, što je veoma opasno. Bukvalno smo na sreću našli telo. Da ga sada nismo otkrili, ne bi naišli na telo mesec dana, jer je planirano da ponovo bušimo novo okno – kažu za medije rudari koji su radili na spasavanju.

Tragedija: Željko Miletić

Nakon što je telo izvučeno iz jame poslato je na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Tužilac je odmah obavešten o otkriću tela, ali je tek juče ujutru došao da obavi uviđaj.
Odmah pošto je telo otkriveno, o tome su obavešteni roditelji nesrećnog rudara, brat i nevenčana supruga sa kojom ima troje maloletne dece. Njegov otac Miodrag Miletić je juče ujutru zalepio smrtovnicu na ulasku u jamu Strmosten.
– Nadao sam se da je živ. Njegova smena ga je ostavila u utorak u jami, a njegova smena ga je našla sinoć. Telo je nađeno u otkopu, direktno na njega je pao veliki blok. U trenutku je bio mrtav. Ne znam šta da pričam, mog Željka nema više – šokiran i u suzama kaže otac nesrećnog rudara.
Kako saznajemo, Miletić će biti sahranjen u sredu, u Lomnici kod Despotovca odakle je poreklom.

 

 

Montažna kuća za porodicu

Iza poginulog rudara ostalo je troje dece od deset, devet i tri godine, kao i nevenčana supruga Vera. Njegovoj porodici su poplave u maju uništile kuću i gotovo svu imovinu, pa su nadležni u rudniku i opštini obećali da će im izgraditi montažnu kuću. Njegov otac je ceo radni vek proveo u rudniku, kao i njegov brat, koji takođe radi u Rembasu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here