Tatjana i Mirjana u borbi za lentu

0

 

POmaže joj sestra: Mirjana Vasović

Brojne mlade srpske dame svojom lepotom i pameću zavode širom sveta, a čak dve devojke naše gore list, Mirjana Vasović (21) i Tatjana Bašević (19), biće među 18 kandidatkinja koje će se 11. oktobra u Bernu boriti za titulu mis Švajcarske. Njih dve nisu ljute rivalke, nego prijateljice i glavna podrška jedna drugoj. Bez obzira na konačan plasman, ovaj izbor pamtiće i po tome što su na njemu započele svoje druženje.
Zgodne, nasmejane, ambiciozne, priželjkuju da se okite lentom i krunom, ali neće biti razočarane ukoliko se ne domognu trona. Obe smatraju da su postigle veliki uspeh što su u finalnom izboru, mnogo su naučile tokom takmičenja, a veruju da će im ovo biti odskočna daska za dalje, koja će im omogućiti nove poslove u svetu modelinga.
– Moja očekivanja su se već ispunila, doživela sam mnogo toga lepog, stekla značajno iskustvo. Do kraja života pamtiću takmičenje za mis Švajcarske. Sa Mirjanom se nisam ranije znala, upoznale smo se tokom prijavljivanja i odmah smo se zbližile. Rodilo se prijateljstvo, pa smo zajedno bile i na letovanju na Crnogorskom primorju. Bilo nam je ludo i nezaboravno – kaže Tatjana.
Ona je rođena u Bazelu, završila je gimnaziju i bavi se manekenstvom. Zbog učestalih poslova na modnoj pisti, odlučila je da prolongira studije operativne ekonomije i dizajn menadžmenta. Njena majka Dragana je iz Gnjilana, bavi se ugostiteljstvom, a otac Aleksandar je rođen u Sremskoj Mitrovici i pravnik je. Tatjana ima mlađeg brata i stariju sestru.

Trenirala klizanje: Tatjana Bašević

– Često dolazim u Srbiju, jer imam mnogo prijatelja i rođaka. Pogotovo u Beograd, gde mi žive baba i deda, a i zato što su poslednjih godina tu tata i brat, koji igra košarku. I ja sam se bavila sportom, pet godina sam trenirala umetničko klizanje – kaže Tatjana, koju je majka nagovorila da se prijavi na izbor lepote, i dodaje:
– Sviđa mi se uloga misice. To su prirodno lepe devojke, ali i jake ličnosti.
Mirjana je rođena i živi u Cirihu, školovala se za rad u osiguravajućim društvima, a sada radi kao PR u firmi svoje sestre. Živi u sedmočlanoj porodici, zajedno sa roditeljima, starijom sestrom, mlađim bratom, babom i dedom s očeve strane.
– Vasovići su poreklom sa planine Jabuka kod Prijepolja, na granici Srbije i Crne Gore. Moji baba i deda su 70-ih godina došli u Švajcarsku kao gastarbajteri. Vredno su radili i trudili se da deci obezbede bolju budućnost. I mamina familija je iz istog kraja. Roditelji su se venčali 1989. u
tadašnjoj Jugoslaviji i ubrzo su se preselili u Švajcarsku. Mama Dragana radi u pošti, a tata Goran u policiji – kaže Mirjana, koju za izbor priprema sestra Jelena, koja je fitnes instruktor i aktuelna šampionka Srbije i vicešampionka Švajcarske u bikini fitnesu.
– Sestra mi je uzor, najbolji prijatelj, ali i moj trener. Sa njom vežbam svaki dan, pridržavam se njenih saveta u vezi s pravilnom ishranom, što se odrazilo na moje telo. Nadam se da ću dostojno reprezentovati srpsku lepotu. Do sada sam se pomalo bavila modelingom i želela bih to da radim i kasnije posle izbora – rekla je Mirjana.
– I ja imam pomoć i podršku sestara Vasović. Zahvaljujući Jeleninoj firmi Boddž&Mind
, promenila sam način ishrane, intenzivirala treninge, postala izuzetno motivisana i mentalno stabilnija. Mirjana i ja se zaista trudimo da pružimo maksimum – dodala je Tatjana.

 

Dečko fudbaler
Mirjana ima dečka, s kojim je u ozbiljnoj i dugoj vezi. Već šest godina zabavlja sa švajcarskim fudbalerom Stivenom Cuberom:
– Zbog sportskog angažmana, on je u inostranstvu. Igrao je za CSKA iz Moskve, ali nedavno je prešao u nemački Hofenhajm, tako da smo bliži jedno drugom, lakše i brže se prelazi ta kilometraža.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here