Himne bogorodici na dva jezika

0

Vernici Srpske pravoslavne crkve u Feldkirhu, inače najzapadnijoj parohiji u Austriji, proslavili su nedavno hramovnu slavu. Tim povodom služena je svečana liturgija, kojom je načalstvovao izaslanik vladike Andreja, prota Krstan Knežević iz Beča. Sasluživali su prota Slobodan Milunović iz Minhena, prota Mile Mijić, bivši paroh u Feldkirhu i nadležni paroh, jerej Nikola Balović.  Otac Darko Knežević iz Bregenca priključio se proslavi. Prazničnu službu ulepšala su dva mala hora – jedan domaći i jedan gostujući, koji su naizmenično proiznosili himne Bogu i Majci Božjoj na crkvenoslovenskom i nemačkom jeziku. Prazničnu prigodnu besedu izgovorio je prota Krstan, a jerej Nikola Balović se posle liturgije biranim rečima obratio svima, najpre zablagodarivši proti Krstanu, Slobodanu i Milu, horovima i svim vernicima i ljudima dobre volje koji su uveličali prazničnu radost.
Domaćin ovogodišnje slave bio je Duško Čergić sa porodicom, a kolač za iduću godinu preuzeo je Petar Čergić sa porodicom.
Nastavak slavlja bio je u svečanoj sali u Frastancu. Dečica iz KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Forarlberga su pod rukovodstvom Miroslava Milojevića izvela kraći prigodan kulturni program i time zaokružila prazničnu radost.
Jerej Balović je još jednom zahvalio prisutnima i izrazio nadu da će Majka Božja uvek biti zastupnica i čuvarka svih onih koji joj s verom prilaze.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here