Terala magiju, “oterala” pare

0

Dok je od V.S. (71) iz Niša pokušavala da skine crnu magiju, za sada nepoznata prevarantkinja odnela joj je 3.000 evra i pobegla u nepoznatom pravcu. Ovaj slučaj je prijavljen niškoj policiji, koja kaže da intenzivno traga za prevarantkinjom, ali i da u poslednje vreme sve više starih osoba u Nišu postaju žrtve navodnih vračara koje skidaju crnu magiju.
Kako je V.S. prijavila policiji, njoj je dok se vraćala sa pijace prišla žena srednjih godina. Tražila je da svrati kod nje na kafu, a potom u kući ove starice rekla joj da je ukleta, te se ponudila da skine crnu magiju sa porodične kuće i njene porodice.
Lakoverna starica je pristala i poverovala prevarantkinji koja je rekla da je preživela kliničku smrt, te da je posle izlaska iz kome stekla sposobnost da skida čini i crnu magiju. Prema priči starice, ova “vračara” je za ritual čišćenja od crne magije tražila peškir, papirnati ubrus, jedno živo jaje i sav novac koji ima u kući, naglasivši pritom da je ukletost njene porodice i kuće u novcu. Starica joj je dala ušteđevinu od 2.800 evra, 100 australijskih i 100 američih dolara, sve što joj je ostalo od supruga posle smrti prošle godine.
Prevarantkinja je novac umotala u papirnati ubrus i zatražila od starice da joj pokaže mesto da ostavi zamotuljak. Potom je rekla da tri dana ne dira novac u regalu gde su ga ostavili. Međutim, spretna “vračara” je novac prethodno stavila kod sebe, a ubrus prazan zamotala.
Starica je shvatila da je prevarena istog trenutka kada je navodna vračara izašla iz kuće, jer je krenula za njom, a ova se izgubila bez traga. Pogledala je u ubrus i shvatila da je opljačkana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here