Orobljena Eplova prodavnica u Berlinu

0

U strogom centru Berlina, popularnoj trgovačkoj ulici Kudam, za sada nepoznati lopovi opljačkali su novac ispred prodavnice informatičkog giganta Epla. Kao u akcionim filmovima, razbojnici su opljačkali prodavnicu naočigled stotina prolaznika i kupaca, koji su čekali da pazare najnoviji Ajfon 6, koji je proteklog vikenda upravo izašao u prodaju.
Zbog prodaje novog Ajfona, pazar u prodavnici bio je na rekordnom nivou. Dok je radnik obezbeđenja iznosio novac iz Eplove prodavnice prema kombiju za prevoz novca, iznenada su ispred njega iskočila trojica maskiranih pljačkaša i zapretila mu oružjem.
Kako je saopštila policija, napadači su ugurali radnika obezbeđenja u vozilo i oteli vreću sa novcem, kao i njegov pištolj. Potom su pretrčali ulicu i ušli u parkirani automobil citroen, da bi se vozilom za beg uputili velikom brzinom u pravcu Majnekeštrase. Vozilo je nešto kasnije nađeno u Bundesaleje, gde su ga lopovi zapalili kako bi uništili tragove. Registracije vozila, po kom bi moglo da bude utvrđeno vlasništvo, takođe su odnete.
Koliko je novca ukradeno iz Eplove radnje za sada nije poznato, ali se veruje da je u pitanju vrlo bogat plen. Naime upravo je bila počela prodaja novog mobilnog telefona Ajfona 6, koji u zavisnosti od modela košta od 700 evra pa na više. Zbog toga su ispred radnje praktično "kampovali" ljubitelji ovog telefona.
B. B.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here