Profesor manijak vraćen u školu

0

Prema odluci suda u Novom Pazaru, Tehničkoj školi u ovom gradu naloženo je da vrati na posao profesora V.T. koga je bivša učenica S.D. prošle godine optužila za seksualno uznemiravanje. Kako javljaju lokalni mediji, direktor škole Nusret Murtezić je šokiran sudskom odlukom da se V.T. vrati na posao, a sudski proces koji devojčica i škola vode protiv ovog profesora od maja prošle godine, još nije počeo.
Ova bivša učenica Tehničke škole podnela je tužbu protiv profesora maja 2013. godine. Ona je obelodanila da je godinama trpela seksualno maltretiranje od strane razrednog starešine.
– Taj monstrum me je pipkao na silu, nudio mi brak, a čak je jednom rekao da treba da se udam za rođaka njegove supruge kako bih mu bila bliža da bi mogao da me spopada – izjavila je ona za medije.
Kada se saznalo za ceo slučaj, direktor škole je profesora V.T. prvo suspendovao, a onda i dao otkaz, što je potvrdio školski odbor. Međutim, V.T. je tužio školu i zahtevao da bude vraćen na posao, a pošto suđenje protiv njega za seksualno maltretiranje nije ni počelo, niti donesena presuda, sud u Novom Pazaru je uvažio njegovu tužbu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here