Devojke ponos kluba

0

 

 

Teniski klub TC Vienna 2013, koji su osnovali naši zemljaci u Beču, sa ciljem pružanja šanse srpskim talentima, ostvario je ogroman uspeh u prvoj takmičarskoj sezoni.
Devojke do 18 godina obezbedile su ulazak u Prvu bečku ligu, gde će se iduće sezone takmičiti sa najboljim teniserkama glavnog grada Austrije.
TC Vienna 2013 ima četiri ekipe u regularnom austrijskom takmičenju – mušku i žensku ekipu odraslih, muški tim do 15 godina i ženski do 18. Ovaj jedini naš klub u regularnom takmičenju u Beču ima 25 aktivnih igrača.
Muški seniorski tim se takmiči u 6. klasi, a ženski u 3. klasi (od iduće sezone u višem rangu). Muški tim do 15 godina obezbedio je ulazak u viši rang, 2. klasu, dok je ženski tim do 18 godina, koji čine Dijana Perić, Sara Stanković, Božana Đorđić, Aleksandra Perić, Tijana Ignjatović i Ivana Milosavljević, bez ijednog poraza ostvario ulazak u najvišu ligu.
Povodom uspešnog završetka sezone u subotu uveče organizovano je lepo druženje kojem su se odazvali vlasnik parfimerije "Maksi" Slađan Živković, koji je sponzorisao žensku ekipu do 18 godina, i izaslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) za integraciju i odbornik u 11.bečkom okrugu Nemanja Damnjanović. Živković je takmičarima uručio lepe poklone, a Damnjanović je čestitajući na velikom uspehu ocenio da je tenis finansijski zahtevan sport, te apelovao na sve ljude dobre volje da pomognu.
Zanimljiva činjenica je da " TC Vienna " vodi tek 19-godišnji Dalibor Perić. On je objasnio da je prešao u rekreativce, kao i da je položio prvi stepen za teniskog trenera, pa je odlučio da stane na čelo kluba koji se prošle godine osnovao.
Ko želi da pomogne klub ili se priključi može da dobije detaljnije informacije na telefon 0676 366 72 53 i 0650 419 77 30.

 

Sara pojačanje iz Srbije
Zanimljivo je da Sara Stanković, koja ima svega 16 godina, živi u Srbiji, gde je 30. na rang-listi, a redovno dolazi na mečeve u okviru prvenstva u Austriji.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here