Parodija na kulturni život Srba

0

"Nesvrstani diletanti"
 

Darko Markov je autor nekoliko zbirki pesama, i knjiga "Sumrak u bečkom haustoru 1" i "Sumrak u bečkom haustoru" čiji su scenski prikazi izvođeni više puta pred bečkom publikom praćeni velikim interesovanjem i salvama smeha.

Nakon prve knjige "Sumrak u bečkom haustoru" objavljene pre tri godine, u kojoj je glavni protagonista Radiša, tipični gastarbajter takozvane prve generacije, drugi deo posvećen onima koji su 90-ih godina potražili bolji život van granica svoje zemlje.

Za svoju novi scenski prikaz kaže da je inspirisan upravo drugim delom "Sumraka u bečkom haustoru" , a korišćeni su i delovi prve knjige koji do sada nisu izvođeni.

U razgovoru za "Vesti" Darko Markov objašnjava da se radi o svojevrsnoj parodiji na bečki javni i kulturni život unutar naše zajednice.

"Radi se o priči o bečkom javnom i kulturnom životu, koju sam postavio na komičan način u formi parodije. Biće to prikaz u kome ćete prepoznati svoje fertretere, izaslanike, poslanike, predsednike, objašnjava Darko.

 

Specifična tema

Darko izražava nadu da će i ova predstava doživeti barem polovinu uspeha prethodne monodrame, za koju kaže da je imala tužne elemente.
"Ovaj prikaz je komičan, a tema je specifična za ova bečka dešavanja i ovdašnji ljudi glume. Ovo je originalna bečka priča ispunjena humorom koju kasnije možemo da igramo i na drugim mestima", poručio je Darko.
Predstava će nakon premijere 25. oktobra biti igrana i 8. novembra u Sali novinarskog kluba Concordia na adresi Bankgasse 8 u prvom bečkom okrugu

Deo Darkove knjige "Sumrak u bečkom haustoru" koji je nazvan "Punoletsvo" osnova je za ovaj scenski prikaz u kome glumi petnaestočlana ekipa glumaca amatera.

 

Aleksandra Isailović i Darko Markov
 

Darko objašnjava da je za svoju grupu birao osobe koje na osnovu fizionomije i pokreta podsećaju na likove iz knjige i da će njihov scenski nastup dati pravu poruku i asocijaciju. Glumački ansambl je nazvao sebe "Nesvrstani diletanti".
"Nesvrstani smo i ne pripadamo nikome, i sve je plod naše bujne mašte. Da nas neki dušebrižnici ne bi nazivali diletantima mi ćemo to sami uraditi, a i iz poštovanja prema ljudima koji su visoki profesionalci", objašnjava Darko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here