Borba lepotica za tokijski tron

0

Bitka za dve titule: Ana Ivanović

Ana Ivanović se kao treća nositeljka i deseta na NjTA
listi plasirala u finale turnira u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond milion dolara, pobednici 196.670 i 470 bodova), pošto je savladala prvog nosioca i osmu na planeti, Nemicu Andželiku Kerber, sa 7:5, 6:3. Buran početak najavio je da će ovo biti prava borba za teniske sladokusce. Samo u uvodna dva gema odigrano je čak 20 poena. U prva tri, servis-gem nije bio sačuvan. Dva brejka je napravila Nemica, koja je nedugo zatim stigla i do velikih 5:3, pa rešila da sačeka svoje servise i privede set kraju. Međutim, baš tada, Ivanovićeva je zaigrala maestralno. Prvo je prišla na gem zaostatka, potom je napala servise Kerberove i, jedna po jedna, počele su umesto set-lopti da se ređaju prilike za brejk. Treću je iskoristila, ali na tome nije stala: bio je to Anin drugi gem u nizu koji je osvojila, a zaustavila se tek u narednom setu.
 

Izjednačen rekord iz 2007.
Plasmanom u finale Tokija, Ana Ivanović je izjednačila lični rekord po broju pobeda u jednoj sezoni. Trijumf nad Andželikom Kerber bio je Anin 51. u 2014. godini, a toliko je uspela da ostvari još samo 2007.
– Na početku mi je trebalo malo vremena da se prilagodim igri rivalke. Onog časa kada sam to ostvarila, susret je počeo da se okreće u moju korist. Srećna sam zbog ovog uspeha, jer dobiti Andželiku je uvek teško, pravi izazov – rekla je naša teniserka.
Ana će u finalu igrati protiv dve godine mlađe Karoline Voznijacki (24), protiv koje vodi sa 4:2 u pobedama. Ove sezone su igrale samo jednom i to u Montereju, kada je srpska teniserka trijumfovala sa 7:6 (7:5), 6:4.

Od 3:5, Ivanovićeva je stigla do 7:5, 1:0, osvojivši pet gemova u nizu. A taj peti kao da je bio ključan, pored one borbe za prvu deonicu. Jer, u prvom gemu drugog seta, Kerberova je imala 0:40, tri uzastopne prilike za brejk… Ali, ne samo da nije iskoristila nijednu od njih, već ni dve naredne do kojih je stigla, pa je malim, ali izuzetno važnim preokretom Ivanovićeva uspela da povede sa 1:0. Na krilima tog uspeha, Ana je tri gema kasnije stigla do brejka, povela sa 3:1, potom izdržala veliki nalet rivalke koja je poželela da odmah uzvati istom merom. Ipak, Srpkinja je posle 108 minuta proslavila peti trijumf u sedam okršaja s Nemicom (poslednji je bio ove godine u Dubaiju – 3:6, 6:3, 7:6) i plasman u finale. Tamo će ukrstiti koplja sa još jednom lepoticom NjTA tura. Naime, za titulu će se boriti sa Karolinom Voznijacki. Dankinja je kao druga "kosturašica" sa 6:4, 2:6, 6:2 posle dva sata i 35 minuta žestoke bitke eliminisala, takođe, izuzetno atraktivnu mladu Špankinju Garbinu Muguruzu (20 godina).
Ivanovićevoj je ovo najbolji rezultat u Tokiju još od 2007. kada je u finalu poražena od Švajcarkinje Martine Hingis (6:4, 6:2).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here