KOVAČ: Bili smo ravnopravni

0

Prijateljski meč u Londonu između selekcija Argentine i Hrvatske, za koju su uglavnom igrali fudbaleri iz hrvatskih klubova, završen je minimalnom pobedom "gaučosa" (2:1).
Selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač priznao je da ni sam nije očekivao da će "to tako lepo izgledati".
– Uspelo nam je da igramo ravnopravno s Argentinom. Ni ja nisam očekivao da će to tako lepo izgledati – rekao je Kovač nakon minimalnog poraza.
Hrvatska je povela golom Anasa Šarbinija u 11. minutu, ali je Argentina u drugom poluvremenu preokrenula rezultat golovima Kristijana Ansaldija i Lionela Mesija iz penala.
Kovač je nakon meča priznao kako je motivisao reprezentaciju uoči duela s Argentincima.
– Rekao sam da svi znaju da su Argentinci veliki favoriti, ali da možemo da se ravnopravno nosimo s njima samo ako igramo kao tim. Nakon ovakve predstave imam slatke muke ko će igrati protiv Italije u Milanu – naveo je Kovač.
Fudbaleri Hrvatske u nedelju gostuju Italiji u četvrtom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle tri odigrana kola, Hrvatska i Italija imaju po devet bodova.
 

Holandija opet razočarala
U utorak su odigrana još četiri prijateljska meča. Brazil je u Istanbulu ubedljivo pobedio domaćina Tursku sa 4:0 (Nejmar dvostruki strelac), Belgija je u Briselu bila bolja od Islanda (3:1), Estonija u Oslu od domaće Norveške (1:0), a najveće iznenađenje je poraz Holandije u Amsterdamu od Meksika sa 3:2 (dvostruki strelac za goste bio je Karlos Vela).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here