Mitrović opet u crno-belom?

0

Britanski mediji, pre svih londonski "Miror", pišu da je engleski Njukasl Junajted ozbiljno zainteresovan za srpskog reprezentativnog napadača Aleksandra Mitrovića.
Mladi golgeter Anderlehta privukao je pažnju svetskih klubova partijama u poslednje vreme, dok se ekipama sa Ostrva preporučio odličnim golom protiv Arsenala u Ligi šampiona.
Mitrović, kojeg pojedini mediji u Engleskoj predstavljaju kao srpskog Ibrahimovića, postigao je 23 gola na 47 mečeva u dresu velikana iz Brisela, a njegova vrednost na tržištu se u ovom trenutku procenjuje na oko devet miliona evra (transfermarkt
).
Njukasl se prethodnih godina pokazao kao odličan tim za napadače. Na "Sent Džejms Parku" su za kratko vreme zablistali Papis Sise i Demba Ba, dok se trenutno u odličnoj formi nalazi i mladi Španac Ajoze Perez.
Njukasl je, međutim, samo poslednji u nizu klubova koji su pokazali interesovanje za 20-godišnjeg srpskog napadača.
Ako bi se Mitrović, njegovi zastupnici i sadašnji klub ipak odlučili da mladi golgeter karijeru nastavi u Njukaslu, ponovo bi zaigrao u crno-belom dresu.
Podsetimo, Mitrović je u Anderleht stigao u leto 2013. iz Partizana za tada rekordan transfer ovog belgijskog kluba od pet miliona evra. Ugovor sa Belgijancima ima do leta 2018.
Aleksandar Mitrović je bio prva zvezda omladinske reprezentacije Srbije, koja je 2013. osvojila Evropski šampionat u Litvaniji pobedivši u finalu Francusku (1:0). "Orlići" su prvi put u istoriji trijumfovali u toj konkurenciji, a Mitrović je proglašen za najboljeg igrača turnira.
 

Zapamtili ga i Hrvati
Aleksandar Mitrović je za A reprezentaciju Srbije do sada odigrao osam utakmica i postigao jedan gol.
Debitovao je juna 2013. protiv Belgije u Briselu (1:2) u kvalifikacijama za SP u Brazilu, a jedini gol postigao je tri meseca kasnije u istim kvalifikacijama protiv Hrvata u Beogradu (1:1).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here