Sudbina generacije

0

 

 

 

 

Znaju šta ih čeka: Startna psotava Srbije na meču sa Albancima
 

Od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. i onog ružnog rastanka sa tadašnjim selektorom Radomirom Antićem, nije nas više bilo ni na jednom velikom takmičenju. Prošao je Evropski šampionat 2012. u Poljskoj i Ukrajini, prošao je i Mondijal u Brazilu. Na redu je EP u Francuskoj. Kvalifikacije nismo počeli kako smo želeli posle remija u Jermeniji (1:1) i posebno incidenata na meču sa Albanijom na stadionu Partizana posle kojih nam je UEFA dodelila pobedu, a oduzela bodove.
Na redu je novi izazov i zbog svega pomenutog još veći imperativ pobede. A u srpsku prestonicu stigli su Danci, odlična selekcija koja poput našeg nacionalnog tima nije imala previše uspeha u poslednjim kvalifikacijama za SP u Brazilu.
Srpski fudbaleri složno poručuju da su navikli na pritisak i da su svesni da ih samo pobeda vraća u trku za jedno od prva dva mesta u grupi.
– Ono što je bilo prošlo je i ostalo iza nas, treba da se koncentrišemo na Dansku – smatra Zdravko Kuzmanović, vezista milanskog Intera. – Mnogo je bitna utakmica. Iskreno, navikao sam da igram pod pritiskom. Potrebna su nam ta tri boda. Selekcija Danske ima svoje kvalitete, ali mi uvek idemo na osvajanje tri boda, posebno u ovako teškom trenutku. Jer, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo, prva obaveza je da pobedimo Dance u Beogradu.
Slično razmišlja i Duško Tošić, defanzivac turskog Genčlerbirligija.
– Svi smo dovoljno pričali o Albaniji, sada treba da se okrenemo Danskoj. Ovo nam je najbitnija utakmica. Sudbina generacije, praktično, staje u tih 90 minuta. I zbog toga ne treba da se misli o Albaniji ili Jermeniji. A posle utakmice sa Dancima imaćemo četiri meseca za priču. U glavi smo svi spremni za pobedu. Analizirali smo Dance, svakako da su jaka reprezentacija, ali ne toliko da bi nas pobedili u Beogradu.
Nenad Tomović, fudbaler Fiorentine, priznaje da je razočaran odlukom UEFA vezanom za prekinuti meč protiv Albanije, ali podvlači da sve to mora sada da ode u drugi plan.
– Albaniju moramo da zaboravimo i pripremamo se za utakmicu koja nas očekuje. Želeli smo samo da igramo fudbal, nadali se da će odluka biti drugačija, ali šta je, tu je. Nadamo se i verujemo u pobedu. Stalno smo u nekim situacijama da moramo da pobeđujemo. U celoj priči očekujem da konačno proradi naš poznati srpski inat. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i iskreno želimo da pokažemo kako ova generacija zaslužuje veći uspeh nego što je to do sada ostvarila.
Poslednji, zvanični trening pred meč sa Skandinavcima, najbolji srpski fudbaleri imali su u četvrtak na stadionu Partizana, na kom će se danas od 20.45 (CET

) sastati selekcije Srbije i Danske.

 

Podrška Goranu Druliću
Članove A reprezentacije, kao i sve u Fudbalskom savezu Srbije, potresla je vest o saobraćajnoj nesreći koju je doživeo Goran Drulić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, fudbaler Crvene zvezde i internacionalac u Španiji i Belgiji.
Ohrabrenje među "orlove" stiglo je sa vešću da je, prema rečima lekarskog tima, stanje Gorana Drulića posle izvršenog operativnog zahvata stabilno.
Sa nadom da će nekadašnji golgeter i iz ove situacije izaći kao pobednik, reprezentativci i članovi stručnog štaba A selekcije poručuju da su srcem i dušom uz Drulića, kome žele brz i uspešan oporavak.

 

 

Grupa I
Srbija – Danska 14.11.
Portugal – Jermenija 14.11.
1. Danska 3 1 1 1 3:3 4
2. Albanija 3 1 1 1 2:4 4
3. Portugal 2 1 0 1 1:1 3
4. Srbija (-3) 2 1 1 0 4:1 1
5. Jermenija 2 0 1 1 2:3 1
Naredni mečevi (29. mart 2015): Portugal – Srbija, Albanija – Jermenija.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here