Marinković budi i evropsku nadu

0

 

 

 

Buduća zvezda: Marinković i Vujošević

Košarkaši Partizana najzad su prekinuli i seriju poraza u Evrokupu i u 5. kolu se prvi put radovali posle pobede nad rumunskim Asesoftom – 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11). Američka kolonija, pojačana Srbinom Draganom Labovićem, koja čini rumunski sastav, poražena je posle mnogo muka, jer ne štima još sve u Partizanovim redovima. Neophodno pojačanje na mestu plejmejkera nikako da stigne, kapiten Dragan Milosavljević još nije u timu, a Milan Mačvan igrao je nedovoljno spreman posle povrede. Uprkos tome, crno-beli deluju bolje i uspeli su da vežu drugu pobedu, a za to je opet najzaslužniji – najmlađi.
Kao i četiri dana ranije junak trijumfa i najefikasniji u crno-belom dresu bio je 17-godišnji bek Vanja Marinković, ovog puta sa poenom manje, ukupno 19. Zablistao je protiv MZT-a i malo ko je očekivao da može da ponovi takvu partiju. Ipak, uspeo je i time samo dokazao da novi biser srpske košarke zaslužuje maksimalnu pažnju da bi vremenom postao pravi as. Marinkoviću uz rame ovoga puta i Murić, Mačvan, Milutinov, Gagić i Tepić (najviše, 33 i po minuta u igri, uz sedam poena i po šest skokova i asistencija).
I povratnik u Partizan Milan Mačvan je pohvalio tim i – Marinkovića:
– Izborili smo se sa iskusnom ekipom. Imali smo neku ludačku energiju, a ovaj mali Vanja je poludeo, pa ubacivao sve šuteve. Možda smo mogli da pobedimo i sa većom razlikom. Verujem da imamo dobre šanse i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu. Normalne su oscilacije u igri koje nam se dešavaju, ali najvažnije je da smo dobili. Povreda je sada OK, ali ne mogu da budem zadovoljan svojom formom. Nisam mnogo trenirao prethodnih dana, ali verujem da će biti bolje.
U svakom slučaju ova pobeda je ohrabrenje. Partizan može da se vrati na staze uspeha u Jadranskoj ligi, kao i da se u daljem takmičenju, ipak, izbori za drugu fazu Evrokupa.
D. VUČIĆ
 

PARTIZAN 76
ASESOFT 69
PARTIZAN: Tepić 7, Kuzeloglu, Murić 4, Marinković 19, Dalo, Milutinov 10, Mačvan 12, Gagić 10, Andrić 3, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović 1.
ASESOFT: Sijarto, Pelekanos, Labović 10, Burlaku, Braun 13, Negoitesku, Mohamed 7, Li 13, Kuper 5, Flauers 10, Runkauskas 13, Hejs 5.
DVORANA: Pionir. GLEDALACA: 5.000.

 

 

GRUPA E

REZULTATI 5. KOLA: Banvit – Krasni Oktobar 90:75, Partizan – Asesoft 76:69 i Hapoel – Lijetuvos Ritas 70:81.
1. Lijetuvos Ritas 5 4 1 425:381 9
2. Banvit 5 4 1 408:370 9
3. Asesoft 5 3 2 402:389 8
4. Krasni Oktobar 5 2 3 353:387 7
5. Hapoel 5 1 4 380:402 5
6. Partizan 5 1 4 340:381 5
PAROVI 6. KOLA (19. novembar): Partizan – Lijetuvos Ritas, Asesoft – Krasni Oktobar i Hapoel – Banvit.

 

 

Pavloviću, vrati se
Na tribinama Pionira bilo je oko 5.000 gledalaca, koji su pred početak meča na poseban način pozvali Aleksandra Pavlovića da se vrati u klub. Na mnogim transparentima je pisalo samo "Pavloviću, vrati se, čekaju te tvoji grobari", a bilo je i onih sa porukama sledeće sadržine: "Batali pecanje, dođi na basket" i "Ostani, ne idi u Kinu, za tebe će tvoji grobari da ginu…"

 

DUŠKO VUJOŠEVIĆ O MLADOM MARINKOVIĆU:

 

Ovde nastaju asovi

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom nad rumunskim Asesoftom u 5. kolu Evrokupa. Takođe, naglasio je da su njegovi košarkaši "imali dobrih momenata", ali i da su ponovo grešili:
– Bila je vrlo dobra utakmica, jer je rumunska ekipa kvalitetna. Veoma sam zadovoljan pobedom. Ostajemo u trci u Evrokupu. Vidi se da Milan Mačvan nije uklopljen u tim, ali je ponovo dao značajan doprinos. Ona njegova trojka vratila je samopouzdanje timu.
Partizan je meč prelomio u poslednjoj četvrtini.
– Opet lako ulazimo u prazne minute i olako izgubimo desetak razlike. Biće velika borba za drugi krug, ali smo spremni da uđemo u tu borbu. Hvala publici što nas je bodrila i pokazala da nije turistička, koja dolazi da samo gleda Rael Madrid – rekao je Vujošević.
Drugu uzastopnu utakmicu u Partizanu odigrao je 17-godišnji Vanja Marinković, koji je bio najefikasniji sa 19 poena. Novinari su pitali trenera da li je iznenađen njegovim dobrim igrama u kontinuitetu.
– Što bi to bilo iznenađenje? Ovde igrači postaju asovi, bilo bi iznenađenje da Partizan ne proizvede nekog novog. On kreće na put koji nije posut ružama i ne treba očekivati da svaki meč odigra dobro, ali on kao ličnost zaslužuje da se u njega ulaže – zaključio je Vujošević.

 

 

Šutiram trojke
i 700-800 puta

Najefikasniji košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu, a o svojoj igri je nevoljno pričao:
– Bitan trijumf zbog opstanka u Evrokupu, a važno je i to što smo vezali dve pobede. Ne volim da pričam o svojoj igri, zadovoljan sam. Na treningu šutnem i 700-800 puta za tri, onda mora da uđe i na utakmici. Naravno da mi raste samopouzdanje posle ovakvih mečeva. Čudno mi je što sam stalno u medijima, ali ušao sam u svet velike košarke, pa je i to normalno. Prošle godine u ovo vreme sam igrao za juniore i Evroligu sam posmatrao kao gledalac. Saigrači su mi ogromna podrška.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here