Voriorsi se odrekli Nedovića

0

Golden Stejt Voriorsi su se i zvanično odrekli odrekli srpskog košarkaša Nemanje Nedovića, kome je sada potpuno otvoren put za nastavak karijere, najverovatnije u Evropi, u Valensiji. Još postoji, istina minimalna šansa, da ga u narednih 48 sati preuzme neki drugi NBA klub, ali… Najnovija vest stigla je samo desetak dana pošto su "ratnici" objavili su da neće iskoristiti opciju da produže ugovor s Nedovićem posle ove sezone.
Nedović je izabran kao 30. pik na prošlogodišnjem draftu od Feniks Sansa, koji su ga prosledili Voriorsima, i tada je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu sa timom iz Kalifornije. Pošto od početka sezone nije dobio priliku u dresu Voriorsa, iako je imao solidne partije tokom predsezone, pokazale su se opravdanim spekulacije da to nije dovoljno za produžetak saradnje, tako da je ugovor raskinut.
Tokom svoje debitantske sezone, Nedović je igrao prosečno 5,9 minuta na 24 utakmice. Neko vreme igrao je i za tim Voriorsa u Razvojnoj ligi Santa Kruz, u čijem dresu je na 15 mečeva prosečno postizao 14,9 poena, 4,2 asistencije i 2,5 skoka za 28,5 minuta na terenu.
Proteklog leta nije se mnogo istakao tokom Letnje lige, a potom je doživeo povredu stopala dok je igrao za reprezentaciju, zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Španiji.

 

Nemanja zahvaljuje

Nemanja Nedović posle godinu i po dana više nije član Golden Stejt Voriorsa, ali treba verovati da je i redovno trenirajući sa asovima kakvi su Stiven Kari i Klej Tompson postao bolji igrač.
– Želim da se zahvalim saigračima, koji su bili jako dobri prema meni i pomagali mi. Zaista je bila čast raditi sa njima. Hvala i navijačima Dub Nation, jer su najbolji u NBA. Ljudi, neverovatni ste! – napisao je Nedović na Tviteru, u noći oproštaja.
Nedović (23) je imao garantovani ugovor na 1,1 milion dolara. Skoro sigurno je da su se dve strane dogovorile oko sporazumnog raskida, tako da srpski košarkaš dobije deo novca od "ratnika", a da drugi deo zarade nadoknadi ugovorom koji će potpisati narednih dana.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here