Od srca za decu Srpske

0

Organizatori nisu skrivali zadovoljstvo više nego dobrim odzivom na humanitarnom druženju, a posebno što je za njihovu akciju donacijama prisutnih prikupljeno čak 16.400 dolara.

– Danas posle zločinačkog NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom rađaju se deca s posebnim potrebama, pogotovo u Nevesinju. Njima je potrebna pomoć. Oni su ti "anđeli koji cvile", kako u pesmi kaže Aleksa Šantić, a mi smo krv, bratstvo i vera. Tako i večeras treba da se pokažemo. Živimo u izobilju i treba da pomognemo – rekao je voditelj programa Slobodan Benđo.

Posle akcije u Melburnu se nadaju da je ovo samo još jedan korak ka poboljšanju života osoba s poteškoćama u razvoju u Nevesinju, a posebno su organizatori zadovoljni odzivom humanih ljudi.

– Zar ima ičeg lepšeg nego pomoći ovoj deci koja nisu kriva ni za šta? Sam Gospod Bog dao nam je priliku da pomognemo, a u ovoj zemlji ljubav se pokazuje tako što otvorimo novčanike i damo pomoć. Neka Bog blagoslovi vas i vaše porodice za žrtvu koju činite za ovu decu – rekao je između ostalog jerej Dejan Milošević.

Goste je pozdravio i predsednik Udruženja Hercegovaca u Melburnu. Posetiocima je izveden prigodan kulturno-umetnički program u kome su, između ostalih, učestvovali lokalni guslar Ostoja Karać i folklorna grupa "Šumadija" koja je izvela spletove narodinh igara iz centralne Srbije.

Frulaš Damir Stojić je u pratnji Krstomira Dišljanovića, Baneta Milovanovića i Pavla Nedojčića izveo splet narodnih tradicionalnih pesama. Goste su zabavljali i pevači Neđo Živaljević i Vesna Kobra, a prisutni su imali prilike da probaju i čuvene hercegovačke specijalitete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here