Tajna blistavog osmeha

0

Folk pevač Beki Bekić (53) uvek je dobro raspoložen i godinama s ponosom nosi "titulu" – najlepši osmeh na estradi. Kako sam kaže, odavno vodi računa o svojoj ishrani, zdravlju i nezi.
– Nikada nisam bio kod kozmetičara, niti imam nameru i potrebu, ali se redovno mažem kremama. Ne mogu da odem na počinak ako mi je suva koža. Zato godinama lice mažem pantenol kremom. Ranije sam upotrebljavao niveu, ali mi je ona bila mnogo masna. Tako sam prešao na pantenol, više mi prija, koža mi je mekana, nežna, dovoljno vlažna, i čini mi se kao da ceo naredni dan osećam svežinu na licu – objašnjava Beki.
Pevač je nedavno za "Vesti" priznao da je uradio transplantaciju kose. Druge estetske korekcije nema nameru da radi:
– Jedino bih se opet podvrgao presađivanju kose. Uradio sam transplantaciju mikrohiruškom metodom, u kojoj se uzima koren po koren kose s potiljačnog dela glave, gde su vlasi suštinski i anatomski razlikuju od onih koje su opale, kvalitetnije su, pa se presađuje tamo gde ih nema, što je kod mene bilo na temenu. Izuzetno sam zadovoljan intervencijom, ne primećuje se mnogo, ne narušava stari izgled, a rešenje je trajno. Jer, moja nova kosa sa temena ne opada.

Neće ga sede
Da li se farbate pošto imate tek poneku sedu iznad ušiju?
– Ma, kakvo farbanje, nemam potrebe za tim. Mene sede neće. Ja ih imam bar malo, za razliku od mog starijeg brata kome je zift crna kosa, bez ijedne sede. Genetika je takva kod Bekića! Ali, verujte, i da sam potpuno beo, ne bi mi palo na pamet da se farbam.

Lekarka mi je savetovala da posle godinu dana ponovo dođem i uradimo još jedan zahvat, kako bi se dopunila i popunila mesta, da bi bilo još gušće i potpuno se regenerisalo, ali nisam otišao. Mada, možda ću se ipak odlučiti da presadim dlake i u predelu zalizaka, tek da malo zabašurim taj nedostatak – kaže naš sagovornik.
Što se tiče blistavog osmeha i prepoznatljivo belih zuba, Beki otkriva:
– Redovno idem na kontrole kod zubara, ali ne i na skidanje kamenca. Smatram da mi to ne treba. Često trljanjem sodom bikarbone izbeljujem zube jer pijem mnogo kafe. Inače, manijak sam za pranje zuba još od mladosti. Ne samo da ih perem posle svakog obroka, nego to radim skoro uvek i kad god operem ruke. Recimo, vratim se iz šetnje sa psima, odem u kupatilo da operem ruke i po nekoj inerciji potom operem zube. To je tako kod mene, ne znam da objasnim zašto, ali kao da je reč o lančanoj reakciji.
Bekijeva rekreacija svodi se na stalne šetnje sa tri psa, koje nekoliko puta dnevno izvodi iz stana u prirodu, uz fizičke aktivnosti na nastupima. Već desetak godina svi u porodici Bekić primenjuju alternativno homeopatsko lečenje.
– Verujemo u ovaj način, odgovara nam, imamo pozitivno iskustvo, mada sam u početku bio veoma skeptičan.
Vodi računa o zdravoj ishrani.
– Ne jedemo beli hleb, peciva, ni suvomesnate proizvode. Osim belog brašna izbacili smo, kako ih nutricionisti nazivaju, bele smrti – šećer, so, mast.
Na trpezi Bekića su najčešće povrće, voće, kozji sir, semenke, orašasti plodovi…
– Nisam mogao da verujem da šaka zrnevlja može čoveka da zasiti i da mu podari dovoljno snage i energije. Meni je često dovoljno da za ručak pojedem porciju salate. Otkako se zdravo hranim, metabolizam se regulisao i organizam mi ne traži obimne obroke.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here