Ubici iz kafića 30 godine robije

0

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Jagodini kojom je Ljutomira Popovića Ljutka (36) iz Ćuprije osudio na 30 godina robije zbog teškog ubistva i nedozvoljenog posedovanja oružja.

Hapšenje Ljutomira Popovića
 

Popović je 17. jula 2010. u kafiću Palaco ubio Gorana Grkića (24) i Jasminu Ilić (20), ćerku Radivoja Ilića, koji već više od 20 godina živi i radi u Nemačkoj, a Jasmininu rođenu sestru Jelenu teško ranio. On je najpre pucao Goranu u glavu, a potom je slučajno pogodio Jasminu koja je sedela u dvorištu kafića, jednim metkom ranio je i Jasmininu rođenu sestru Jelenu u stomak, a zatim je četvrtim metkom pogodio Grkića u potiljak. Ubica je odmah pobegao, ali je posle tri dana uhapšen u Beogradu.

Ostao bez ćerke: Radivoje Ilić
 

Popović je tokom suđenja tvrdio da je zločin počinio jer je strahovao za svoj život.
– Goran Grkić i njegovi prijatelji su mi pretili mesecima, a nekoliko dana pre pucnjave neko je postavio plastični eksploziv ispod mog automobila u kome sam bio s prijateljima. Srećom, nije eksplodirao – ispričao je Popović na suđenju.

Jasmina Ilić

Zanimljivo je da je Ljutomir bio u grupi osumnjičenih za šverc motora iz nekoliko stranih zemalja. Optužnica je podignuta, ali suđenje još nije bilo počelo.
Radivoje i Slavica Ilić iz Ćuprije, roditelji devojaka koje su stradale samo zato što su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, za nesreću su saznali tek oko šest izjutra.
– Naše troje dece Jasminu, Jelenu i Nikolu očuvala je moja supruga Slavica, jer ja sa rođenim bratom Borivojem i njegovim sinovima radim već 20 godina u Vagrainu u Nemačkoj. Preživeo sam infarkt, bio u predinfarktnom stanju i išao da mi produvavaju vene – ispričao nam je dan posle tragedije Radivoje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here