Bulatović na raportu

0

Ambasador Srbije u Kijevu Rade Bulatović pozvan je na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zbog posete srpskih poslanika izborima u Donbasu.
Prva zamenica ministra spoljnih poslova Natalija Haljbarenko sastala se sa Bulatovićem zbog toga što su poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić bili posmatrači na izborima u Donjecku, koje je organizovala samoproglašena Donjecka Narodna Republika.
Agencija Ria novosti ranije je objavila da je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ocenilo kao "neprijateljski korak" prisustvo srpskih posmatrača na izborima u Donjecku.
– Tolerisanje takvih aktivnosti od najvišeg političkog rukovodstva Srbije je otvoren neprijateljski korak prema Ukrajini, u suprotnosti sa deklarisanom pozicijom Beograda da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i neprihvatljivo za zemlju koja će voditi Oebs sledeće godine – rekao je portparol ukrajinskog Ministarstva Jevgenij Perebijnis.
Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović juče je zatražio zvanično objašnjenje zašto su Đukanović i Blažić bili posmatrači na izborima u istočnoj Ukrajini, koje ne priznaju ni Kijev ni Zapad.
Đukanović je na to odgovorio da je na izbore u Donjeck išao samoinicijativno, kao građanin, a ne kao poslanik.
Izbori u Donjecku i Lugansku održani su nedelju dana nakon izbora koje je raspisao zvanični Kijev.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here