Čitav Balkan stremi ka EU

0

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je juče u Berlinu da je ključni spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, a da je vizija zajedničke evropske budućnosti vizija svih zemalja na zapadnom Balkanu.
Dačić je, govoreći na 6. konferenciji ministara inostranih poslova jugoistočne Evrope u organizaciji "Aspen instituta", istakao da je izuzetno važno da na putu ka Evropi svaka zemlja napreduje u skladu sa sopstvenim rezultatima, bez nametnutog ujednačavanja tempa pridruživanja.
– Srbija nastoji da sa svim regionima i državama u svetu uspostavi i unapredi saradnju, ali najveću pažnju, prirodno, posvećuje jačanju mira i stabilnosti i unapređenju odnosa u regionu zapadnog Balkana. Posvećeni smo rešavanju svih preostalih otvorenih pitanja političkim i diplomatskim putem – poručio je Dačić.
Potpredsednik Vlade Srbije naglasio je da je pri tome za region zapadnog Balkana od izuzetnog značaja podrška EU izgradnji infrastrukturnih projekata koji će omogućiti povezivanja u oblasti transporta i energetike i doprineti većoj atraktivnosti regiona za investiranje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here