Ukrajinski vojni tranSPORTer oboren projektilom sa ruske teritorije?

0

S obzirom koliko proruske snage obaraju avione ukrajinske vojske, postoji velika bojazan da su uspeli da obore još jedan (Foto: Ilustracija)
 

Neki članovi posade bili su u kontanktu sa Generalštabom, rekao je Heletej. Za sada nema informacija o gubicima. Portparol Ministarstva odbrane Vladislav Seleznjov rekao je da je u toku spasilačka i operacija potrage u oblasti u blizini granice sa Rusijom, jugoistočno od Luganska.

 

Heletej je rekao da je avion leteo na visini od 6.500 metara i da ga zato nisu mogli da obore proruski borci, jer nemaju adekvatno oružje. U međuvremenu, Rusija je pozvala posmatrače OEBS-a da dođu na dva granična prelaza sa Ukrajinom kao znak dobre volje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

 

"Ruska strana je kao znak dobre volje i bez čekanja na primirje, a u vezi sa pogoršanjem situacije u regionu gdje Kijev provodi vojnu operaciju na jugoistoku Ukrajine pozvala posmatrače OEBS-a na granične prelaze", navodi se u saopštenju.

 

Itar Tas je javio da su ukrajinske snage danas u Lugansku granatama pogodile jednu autobusku stanicu i da se utvrđuje broj žrtava.

 

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da će oblast u kojoj se provodi vojna operacija na istoku zemlje biti sužena.

 

Predsednička kancelarija saopštila je da će izmenjenom taktikom biti ojačana zaštita granice i da će biti učinjeno sve da se zaštite civili. Ukrajinski predsednik rekao je da se aktivna faza vojne operacije nastavlja i da se planira sastanak Nacionalnog saveta za odbranu i bezbednost.

 

On je naredio državnoj kompaniji "Ukroboronprom Roman Romanov" da poveća isporuke oružja ukrajinskoj vojsci, kako bi se povećala njena efikasnost i borbena spremnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here