Bajden pisao Vučiću: Uzdam se u vaše liderstvo

0

Poručio premijeru Srbije da će SAD podržati Vladu Srbije u zalaganju da od Srbije napravi faktor stabilnosti u regionu
 

"Vaše liderstvo je od ključnog značaja za produbljivanje odnosa između naše dve zemlje. Unapred se radujem radu na zajedničkim prioritetima, uključujući promovisanje ekonomske modernizacije i poboljšanje investicione klime te jačanje bilateralnih odnosa", naveo je Bajden u pismu.

 

Upućujući čestitku srpskom premijeru za imenovanje na novu funkciju, Bajden je napomenuo da se "uzda u liderstvo Vučića, kako bi bio siguran da će Srbija stajati uz svoje evropske partnere u podršci međunarodnim principima, a s obzirom na to da stremi ka pravima i privilegijama članstva u EU, kao i na to da Srbija preuzima predsedavanje OEBS-om 2015. godine".

Govoreći o BiH, Bajden je poručio da pozdravlja ulogu Srbije kao glasa tolerancije, jedinstva i napretka ka evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

"Vaše zalaganje da u potpunosti normalizujete odnose sa Kosovom je od presudnog značaja, ne samo za ostvarenje članstva Srbije u EU, već i za poboljšanje života ljudi u Srbiji i na Kosovu", navodi se u pismu.

Bajden je, u ime američkog naroda, izrazio duboko saučešće zbog nastradalih u poplavama u Srbiji i drugim zemljama u regionu, dodajući da su SAD spremne da pruže dodatnu pomoć za oporavak i izgradnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here