Od Mikićeve firme 102.000 evra

0

U ovoj parohiji je do sada skupljeno blizu 4.000 evra, a apeluje se da se novac lično donese u hram ili da se uplati na račun. Primalac je Serbisch Orthodoxe KG Friedrichshafen IBAN DE156905000010024979667 BIC:SOLADES1KNZ.

Dr Miloje Milićević, predsednik Fonda dijaspora za maticu, obavestio je šefa Predstavništva Republike Srpske Miću Ćetkovića da fond na račun Republike Srpske uplaćuje sumu od 25.000 evra i da će učestvovati u saniranju posledica katastrofe, kako u Republici Srpskoj tako i u Srbiji. Iz predstavništva RS u Štutgartu su još jednom uputili apel da se, pored materijalne pomoći, novac uplaćuje i na račun Komercijalne banke. Primalac je Republika Srpska Vertretung, IBAN DE 3660080000016493491, SWIRF: DRESDERFF 600.

Predstavništvo je saopštilo da su prvi šleperi za otadžbinu iz Frankfurta, Minhena i Dortmunda već na putu, a da uskoro kreću i iz Pasaua (dva šlepera) i Štutgarta.
Iz Štutgarta su pošla još tri kamiona pomoći za Srbiju i Republiku Srpsku. U dva je dopunjena roba, koja je sakupljena u našoj crkvi u Štutgartu (Moehringerstr. 81a).
Fudbalski klub Srbija iz Ulma će u petak, 30. maja, u centru grada postaviti štand, sa koga sav prihod ide ugroženima.

Društvo "Karađorđević" iz Rojtlingena će danas u svojim prostorijama skupljati pomoć, kako u robi tako i u novcu, u svojim prostorijama Ringelbachstr. 195 od 10 časova.

Članovi društva SKSC iz Hajlbrona sa svojoj folklornom sekcijom Zavičaj, članovi društva Sloga iz Manhajma, "Sveti Sava" iz Štutgart, Dukati takođe iz Štutgarta, Morava… su takođe poslali pomoć.
 

Frajburg-Karlsrue za otadžbinu

Srpska pravoslavna parohija u Frajburgu prikuplja robu i novac za Srbe u Srbiji i Republici Srpskoj. Roba (veš, voda, sredstva za higijenu i dezinfekciju, hrana za bebe, pelene, posteljina, ćebad, jastuci, jorgani…) mogu se doneti od 17 do 20 časova u prostorije hrama u Tullastr, a nedeljom od 8.00 do 16.00, kada će se prevesti za Karlsrue, odakle će roba biti tranSPORTovana. I u Karlsrueu u Erzbergstr. 190 se prikuplja i materijalna i finansijska pomoć za Srbe.
Pomoć se skuplja i u hramu u Filingenu (Untererdammweg 6/3) kao i u svim ostalim crkvenim centrima širom Baden-Virtemberga.

 

Neumorni volonteri

I članovi društva Nova generacija Šorndorf su spremili stvari za slanje. Put Svilajnca pošla su dva kamiona (prvi je za manje od dva sata prešao granicu, čime su članovi ovog društva demantovali glasine kako roba dijasporaca ne prolazi na granicama, ali je potrebna potvrda koju izdaje konzulat da je roba za humanitarne potrebe). Više od 40 volontera je učestvovalo u klasifikaciji robe, pisanju specijalizacije i pakovanju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here