Slikom i pesmom do dolara

0

Pećka patrijaršija na platnu slikara Bože Droce
 

Posle svete liturgije sa početkom u 11 sati u crkvenom domu će biti organizovan kulturno-zabavni program i aukcija. Multimedijalni umetnik Božo Droca poklanja za aukciju pet svojih original slika (ulja na platnu). Na aukciji će takođe biti ponuđena i orginalna slika Vesne Dimitrijević.

U muzičkom delu programa nastupiće legendarni umetnik sa tamburicom Branko Pavlović (Sar el Roma, Orkestar RTS-a), Rajko Sadić, Bojana Ninković i dr Rade Paravina, poznati naučnik i profesor na Medicinskom fakultetu u Hjustonu, ali i cenjeni izvođač starogradskih pesama.

– Duboko smo potreseni stradanjem našeg naroda i saosećamo sa njim u ovim teškim vremenima – kaže protojerej Dejan Tiosavljević, sveštenik u crkvi Sveti Sava u Hjustonu. Očekujemo veliki odziv Srba iz Hjustona i okoline.

 

Zahvaljujem se našim umetnicima Boži Droci, Branku Pavloviću i svim drugima, kao i svim ostalim Srbima koji će svojim prilozima doprineti da sakupimo što više sredstava za našu braću u područjima ugroženim poplavama. Prikupljene pare od aukcije i donacija će biti uplaćene ugroženim preko fonda Čovekoljublje Srpske pravoslavne crkve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here