Stefan Milenković svira za Kolarac

0

Stefan Milenković
 

Sav prihod namenjen je kupovini velikog koncertnog klavira za koncertnu dvoranu beogradske Kolarčeve narodne zadužbine, a na koncertu će svirati uvažena imena iz sveta klasične muzike, pre svih violinista Stefan Milenković.

 

Osim njega, na koncertu će učestvovati Jasna Popović, klavir, Olga Bojović, sopran, dr Kurt Vesterberg, klavir, Rene Jakovčić, piano, Džordž Radosavljević, piano, Kristijan Civljak, piano, i Nataša Bogojević, kompozitor.

Ulaz je slobodan, a kao na svakom dobrotvornom skupu, svaka donacija je više nego dobrodošla.

Sličan i veoma posećen koncert za Kolarac i prikupljanje donacija za kupovinu koncertnog klavira već je organizovan početkom februara u Njujorku u crkvi Svetog Save, a isti dobrotvorni koncerti najavljeni su i za Boston, Vašington, Majami, London…
 

Krajiško prelo

Srbi Krajišnici okupljeni u Udruženju krajiških Srba Prelo organizovaće 3. maja u sedam časova u sali manastira Nova Gračanica (35240 W. Grant Ave, Third Lake, IL 60046) tradicionalno 13. po redu Krajiško prelo. Petar Kutlić, direktor Udruženja Prelo, kaže da očekuju veliki broj gostiju i da su pozvali ugledne zvanice iz političkog i svešteničkog vrha. Na skupu će biti prikazani običaji iz Krajine i Like, a očekuje se i dolazak folklornih grupa – ‘Božur’ i ‘Gračanica’. Ulaz je 15 dolara.

 

Guča u Čikagu

Čikaški internacionalni filmski i muzički festival, poznatiji kao CIMM, organizovaće danas u sedam časova uveče u Logan teatru (2646 N. Milwaukee Ave)
projekciju filma Brašland (Zemlja trubača) koji govori o fenomenu Guče i o tome kako ovo mestašce u srcu Srbije eksplodira u toku nekoliko letnjih dana kada se održava festval u Guči.

Filmska ekipa biće na projekciji filma i svi su ushićeni što se projekcija njihovog filma dešava u gradu s najvećim brojem Srba u Americi. Posle projekcije biće organizovana žurka na kojoj će svirati čikaški trubački orkestar Black Bear Combo koji svira balkansku trubačku muziku. Karte su 10 dolara.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here