Krov za Dragojeviće uz blagoslov Ostroga

0

Presrećni i zahvalni: Porodica Dragojević
 

Za većinu gostiju ovo je bio prvi susret i upoznavanje sa aktivnostima organizacije, pa se moglo čuti dosta pozitivnih komenatara, novih ideja i predloga. U toku večeri je sakupljeno 200 dolara donacije, a novi prijatelji organizacije svakako će proširiti mrežu poznanika i novih članova.

Podsetimo da je Organizacija Srbi za Srbe zajedno sa bratstvom manastira Ostrog, a uz blagoslov mitropolita Amfilohija, pokrenula veliku humanitarnu akciju kojom bi se završila započeta nova kuća za srpsku porodicu.

Akcija dovršavanja kuće počela je 27. februara ove godine, a završetak se planira za 12. maj – takođe ove godine. Procenjeno je da je potrebno 20.730 dolara, a do sada je sakupljeno 8.474.

 

Srbi za Srbe: Druženje uz palačinke
 

Porodicu Dragojević čine roditelji Predrag i Svetlana i deca Anđela (14), Vasilije (12), Milan (10), Jovan (8) i Ilija (6). Oni žive u staroj, oronuloj kući u veoma teškim uslovima – krov prokišnjava i postoji opasnost da se uruši, pod je propao, pa kroz njega prodire hladnoća, spavaju na starim dušecima na podu, a roditelji nisu u mogućnosti da plate prevoz dece do škole.

 

Osim Čikaga, Srbi za Srbe organizovali su svoje ogranke širom sveta u brojnim evropskim gradovima, a njihovi članovi često se sastaju kako bi organizovali slična humanitarna druženja. Jedno od poslednjih na kome se takođe prikupljao novac za Dragojeviće bilo je druženje u gradu Dibendorfu u Švajcarskoj.

Matija Bećković, jedan od najvećih živih srpskih pisaca, nedavno je podržao organizaciju Srbi za Srbe, njene članove i humanitarne aktivnosti.

 

Porodica Dragojević ispred nove kuće

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here