Akademci za Antiće

0

 

Branka oduševljena

– Koncert je bio odličan. Mladi umetnici su pravi virtuozi u svirci, ali i izvođači pesama – kazala je Branka Đorđević.

Koncertu je prisustvovao veliki broj posetilaca, među kojima i Generalni konzul u Cirihu Zoran Jeremić, Zvonko Jovanović, potpredsednik Skupštine dijaspore, Miloš Damjanac, dugogodišnji i poznati aktivista, i mnogi drugi ugledni gosti.

Prvo je otpevana himna "Bože pravde", da bi zatim studentkinja Bisera Tasić, jedna od organizatora ove humanitarne večeri, poželela dobrodošlicu prisutnim uz zahvalnost što su došli u tako velikom broju.

Milka Tadić, studentkinja, govorila je o njihovoj organizaciji i naglasila da im je cilj bio da sačuvaju srpsku tradiciju, kulturu i srpski jezik.

– Humanitarnim radom smo počeli da se bavimo jer smatramo da mi mladi imamo veliku odgovornost i mogućnost da činimo dobro našem narodu kome je pomoć neophodna, a za organizaciju humanitarnog koncerta obratili smo se udruženju Srbi za Srbe koji su nam pomogli jer imaju mnogo više iskustava u ovakvim organizacijama – kazala je Milka Tadić.

 

Pomažu mnogima

– Organizacija Srbi za Srbe je već počela akciju prikupljanja novca za ovu porodicu – rekla je Maja Jovanović, predstavnica udruženja Srbi za Srbe u Cirihu.
Ova organizacija je po njenim rečima do sada prikupila 460.000 evra i pomogla mnogim porodicama i velikom broju dece.

U programu su učestvovali naši studenti, sestre Tasić i Zurić, Marija Tomić, koje su sjajno pevale stare srpske izvorne pesme i njima oduševile publiku.

Luka Stamenković i Jelica Mijanović svirali su na gitarama i pobrali simpatije publike.
Ovacije publike dobili su mlada studentkinja Japanka Jukiko Luginbul, koja je uz pratnju Bugarina Bojana Kolarova (klavir) fantastično odsvirala čardaš.

– Rado se družim sa srpskim studentima i zato sam došla da učestvujem u humanitarnom koncertu i da pomognem koliko mogu – rekla je Japanka Jukiko, koja je bila oduševljena pesmom "Tamo daleko", koju su na kraju otpevali svi učesnici programa, a pridružila se i publika.

Na kraju prisutnima se obratio i pozdravio ih generalni konzul Republike Srbije u Cirihu Zoran Jeremić i poručio da će u Konzulatu imati kao i do sada kutak svoje otadžbine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here