Školi u Krupnju 4.450 franaka

0

 

U projektu je SPORTske veštine pokazalo 300 đaka i njihovih roditelja iz Švamendingena, Šlirena, Emtlera, Dibendorfa, Zebaha, Afolterna i Regenzdorfa i sakupljeno 4.450 švajcarskih franaka.

Organizovana su nadmetanja u fudbalu, između dve vatre, nadvlačenju konopca, igraonice i likovna radionica za najmlađe.

Obeležje čitave manifestacije bila je majica s natpisom "Igramo za Srbiju" čijom su kupovinom prikupljene pare za obnovu Osnovne škole "Borivoje Ž. Milojević" u Krupnju, koja je oštećena u poplavama, a koju pohađa više od 1000 učenika.
 

Konzul otvorio igre

SPORTske igre, uz intoniranje srpske himne "Bože pravde" na stadionu Juhof otvorio je konzul Radivoje Radojević iz Ciriha, čija je cela porodica uzela učešća u raznim SPORTskim disciplinama.

Okupljenima se obratio i predsednik FK "Srbija" Slobodan Aresenijević Banče, koji se pokazao kao odličan animator i voditelj.

Dragana Arsić, članica Saveta roditelja nastavne grupe u Šlirenu, izvela je program Igramo i vežbamo.

Nakon toga, teren su zauzeli momci-volonteri iz KK "Korać" vođeni trenerom Sašom Čolićem, koji su imali ulogu voditelja i sudija.

Na više punktova prvo se igralo između dve vatre, zatim utakmice u malom fudbalu (na četiri punkta igralo je osam ekipa, među njima i fudbaleri-juniori FK "Srbija", a na sredini terena su se sve to vreme smenjivala deca zainteresovana za dečje igre iz Srbije. Likovnu radionicu su vodile profesorke Romana Radović i Jelena Kenda.
 

Salatić među gostima

Nakon pauze na Junhofu se u svojstvu gosta pojavio poznati fudbaler Veroljub Salatić koji je poklonima (dresovima) dodatno oraspoložio decu i sve prisutne.
Na humanitaranoj SPORTskoj manifestaciji viđene su i štafetne igre u kojima su učestvovali i deca i roditelji, ali adrenalin je najviše skočio u nadvlačenju konopca, gde se najveća borba vodila između grupa Afoltern, Emtler, Šliren, Vintertur i Regenzdorf, gde su pobedu odneli đaci iz odeljenja Emtler.
Medalje koje su podeljene učesnicima koji su učestvovali bar u jednoj SPORTskoj disciplini darovali su Danijela i Dragoslav Baratović.

 

Zahvalnost

Profesorke Radojičić i Todorović-Lazić su se zahvalile za pomoć u realizaciji ovog sporstskog projekta deci, roditeljima, konzulu Radojeviću, Radici Pavllović, Aleksandru Iliću, Ranku Aćimoviću, Bojanu Aleksiću, Dejanu Miloševiću, Miloradu Dragosavljeviću, Aleksandru Đorđeviću, Saši Miloševiću, Miroslavu Cicoviću, Radu Veljkoviću, Petroniju Periću, Dušanu Popoviću, Novaku Jovanoviću, Ivani Đogović, Tanji Đorđević, Aleksandru Šikaniću, kao i Novici Milutinoviću, Saši Čoliću, Slobodanu Arsenijeviću, Danijeli i Dragoslavu Baratoviću, Zvonku Jovanoviću, Sonji Hemi, Mišku Koraću i Saši Jezerkiću, kao i svojim koleginicama Romani Radović i Jeleni Kendi i Alekseju Sivćeviću za original logo manifestacije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here